

2 kg pieniä punajuuria
mausteliemi:
1 litra vettä
3,5 dl sokeria
1 rkl suolaa
10 kokonaista neilikkaa
5 dl väkiviinaetikkkaa
Pese punajuuret, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Keitä ne vedessä kypsiksi. Lado kypsät punajuurilohkot uunikuumennettuihin tölkkeihin (ja lopuksi kiehauta kannet). Keitä mausteliemi, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi punajuurien päälle. Sulje tölkit heti.

Herkkuja ruokapöytään. Sadonkorjuu moninkirjavine satoineen ja säilömisineen on hienoa aikaa!


Löysin sun ihanat ohjeet ja niillä nyt sitten teen kesäkurpitsat, punajuuret jne. Kiitos
Hieno homma,kiitos. Viimeksi kun keitin punajuuria, tajusin ottaa keitinliemen pulloihin... siitäpä sainkin varsinaista terveysjuomaa, punajuurimehua aamun shottilaseihin. Terveyshyödyt mitä parhaimmat.