28.09.2021

Säilötyt punajuuret

2 kg pieniä punajuuria

mausteliemi:

1 litra vettä

3,5 dl sokeria

1 rkl suolaa

10 kokonaista neilikkaa

5 dl väkiviinaetikkkaa

Pese punajuuret, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Keitä ne vedessä kypsiksi. Lado kypsät punajuurilohkot uunikuumennettuihin tölkkeihin (ja lopuksi kiehauta kannet). Keitä mausteliemi, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi punajuurien päälle. Sulje tölkit heti.

Herkkuja ruokapöytään. Sadonkorjuu moninkirjavine satoineen ja säilömisineen on hienoa aikaa!

2 comments on “Säilötyt punajuuret”

  1. Löysin sun ihanat ohjeet ja niillä nyt sitten teen kesäkurpitsat, punajuuret jne. Kiitos

    1. Hieno homma,kiitos. Viimeksi kun keitin punajuuria, tajusin ottaa keitinliemen pulloihin... siitäpä sainkin varsinaista terveysjuomaa, punajuurimehua aamun shottilaseihin. Terveyshyödyt mitä parhaimmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *