Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
24.04.2025
Sitruunaista pastaa savulohella

Öljyä1 sipuli 1 valkosipuli 3 dl kuohukermaa1 kasvisliemikuutio1 rkl kurkumaa jauheena Myllyrouhaisu mustapippuria Pala tuoretta inkivääriäYhden sitruunan mehu2 rkl hunajaa3 dl turkkilaista jogurttia suolaa 500 g pastaa Noin 400 g Kala-Lapin Tulisavukirjolohta Pilko sipulit ja inkivääri. Kuullota ne pannulla öljytilkkasessa. Kaada pannulle kerma ja lisää sekaan kasvisliemikuutio, hämmentele ja anna pienesti porista muutama minuutti. Lisää […]

Read More
26.02.2025
Saariston Martan karjalanpaisti

Suomalaista perinneruokaa, kyllä! Tässäpä maukas makumuisto lapsuudesta kun äiti teki perheellemme karjalanpaistia. Reseptin juuret juontavat Etelä-Savoon, isäni Kaisa-tädin keittiöön. Meillä karjalanpaistiin kuului sisäelimiä porsaan ja naudan lisäksi. Kaikki maistuivat hyvälle. Konstailematonta kotiruokaa ja perinteitä kunnioittaen olen minäkin halunnut tämän karjalanpaistin kokkailemista jatkaa omassa keittiössäni. Tällä reseptillä, määriä soveltaen, olen saanut vaalittua hyvää ruokaperinnettä jo pian […]

Read More
05.07.2024
Caesarsalaattia savulohella

Simppeliä ja todella hyvää! Tarvitset napakkaa kastikkeen kestävää vihersalaattia, jonka leikkaat suikaleiksi isoon kulhoon. Sitten onkin tärkein vaihe eli kastikkeen teko. Määriä minulla ei siihen ole, koska teen sen aina makutuntumalta. Lusikoi majoneesia pikkukulhoon (Hellmansin majoneesia suosittelen), siihen lisäät anjoviksia tai edullisempia jansson fileitä sekä niiden maustelientä, valkosipulia ja sitruunamehua. Sauvasekoittimella surautat kaikki sekaisin ja […]

Read More
11.06.2024
Kalaisat lohivinkit

Omenainenfenkoligraavilohisalaatti  Fenkolisalaattiin tarvitset ison fenkolin, jonka siivutat oikein ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja liruttele päälle oliiviöljyä sekä loraus valkoviinietikkaa. Tiristele sekaan puolikkaan limen mehu. Rouskaise myllyistä joukkoon suolaa ja mustapippuria, sokeriropsauksenkin voit nakata. Sekoittele. Anna salaatin makujen painua jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen tarjoilua.Kokoa salaatti isolle lautaselle: omenasiivuja, Kala-Lapin graavilohta, fenkolisalaattia ja päälle hieman […]

Read More
10.06.2024
Pastasalaatti kylmäsavulohella

Mikäs se sellainen kesän ruokapöytä on jossa ei juhlana tai arkena tarjoilla maukasta pastasalaattia kera Kala-Lapin kylmäsavulohen! Pistähän tästä tehden salaatti, joka tuo syöjilleen muikean kesämielen ja maistuu taatusti kesän kulkijoille. 500 g makaroneja 200 g Kala-Lapin kylmäsavulohta 400 g pakasteherne-maissi-paprikasekoitus 1 omena 2 salottisipulia 2 maustekurkkua Tilliä Kastike: 2 prk kermaviiliä 2 tl sinappia […]

Read More
07.06.2024
Rouhean rapea perunasalaatti

Käykö grilli jo kuumana, kaipaatko hyvää lisuketta lihan tai kalan kylkeen? Edullista ja makoisaa arkeen tai juhlaan. Tämä tarjoilukippo tyhjenee alta aikayksikön kun väki pääsee tämän herkun makuun. Ettei tässä vaan olisi kesän suosikkisalaatti? 1 kg perunaa   öljyä 1 punasipuli    1 kurkku   TilliäPersiljaaPieni purkki kapriksia   3 dl turkkilaista jogurttia   2 […]

Read More
06.06.2024
Rinkelihyvää

Kesämakuja! Vaniljanmakuinen Keski-Rinkeli halkaistaan, päälle sipaistaan mustikkahilloa, vaniljarahkaa, saksanpähkinää ja mansikkaa! Näistä rinkeleistä kaikki tykkää. Pyöräytin pöytään rikkaat rinkelit! Halkaistut vaniljarinkelit käytin munamaidossa, jonka maustoin vaniljasokerilla, sokerilla ja kanelilla. Paistoin rinkelit voissa molemmin puolin. Jäähtyneina sokeroin niiden ulkoreunat ja asettelin ne tarjoiluvadille. Päälle laitoin kermavaahtoa, mansikan paloja, pähkinärouhetta ja hömpsäyksen tomusokeria. Varsin viettelevä makupala, olipa […]

Read More
22.04.2024
Erilainen pannukakkupäivä

Voi hitsin pimpulat miten tulikin hyvää suolapalaa! Tein pinaattipannukakun valurautapannuun ja täytin sen herkullisin täyttein.  5,5 dl täysmaitoa 2 kananmunaa 2.5 dl vehnäjauhoa Ripaus suolaa  50 g tuoretta pinaattia  Mittaa maito kulhoon ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää jauhot, suolaripaus ja jatka vatkaamista. Lisää sekaan ryöpätty pinaatti eli sitä keitetään pari minuuttia pienessä vesimäärässä, kaadetaan […]

Read More
22.03.2024
Lappia ja Aasiaa samassa sopassa

Kala-Lapin loimulohi sukelsi tänään Aasian makuihin. Makumatka oli onnistunut, joten naputtelin teille tällaisen loimulohikeiton reseptin. 1 sipuli Pari valkosipulin kynttä 1 mieto chili Puolikas paprika 2 porkkanaa 1 litra vettä 2 kasvisliemikuutiota (Reformi) 1 prk tomaattimurskaa 1 prk kookosmaitoa 1 pss thaikasviksia (500 g pakaste) 200 g Kala-Lapin loimulohta Loraus limen mehua Suolaa Korianteria Lorauta […]

Read More
29.02.2024
Brasilialainen rapukastike

Makumuistoja maailman matkoilta, löytyykö? Tänään tein pitkästä aikaa Brasilian matkamuistona parinkymmenen vuoden takaa paikalliselta oppimani rapukastikkeen riisin kera. 2 sipulia 1 kokonainen valkosipuli 2 paprikaa 1 keskivahva chili Oliiviöljyä 3 prk tomaattimurskaa 1 prk kookosmaitoa 400 g kypsiä ravunpyrstöjä tai kuorittuja katkarapuja Suolaa Tuoretta korianteria Laita padan pohjalle oliiviöljyä. Pilko pataan sipulit, paprikat ja chili. […]

Read More
1 2 3 25