Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
18.04.2020
"Kaikki samassa vuoassa"-kanaa!

n. 1 kg broilerin maustamattomia fileepihvejä riisiviinaetikkaa soijakastiketta pippuri-inkiväärimaustesekoitus chiliä 2 isoa porkkanaa 3 sipulia pala inkivääriä valkosipulia 4 dl täysjyväriisiä, jossa keittoaika 35 min nesteeksi litra vettä ja kasvisliemikuutio (Reformi) Ota uunivuoka jonka pohjalle kuorit, pilkot ja pätkit porkkanat, sipulit, valkosipulin kynnet sekä inkiväärin. Broilerin fileet asettelet vuokaan tasaisesti ja lorautat niille riisiviinaetikkaa sekä […]

Read More
15.04.2020
Muistojen makuja tässä ja nyt!

Pyöriikö kaapissasi keitettyjä munia? Kätevä kokki pistää ne nyt käyttöön tai keittää uudet peliin. Päivän hitit on katettu... munakastiketta keitinperunoin ja munavoita piirakan kylkeen. Namskis! 50 g voita noin 4 rkl vehnäjauhoja reilu puoli litraa maitoa 6 kovaksi keitettyä kananmunaa sipulin varsia tai ruohosipulia suolaa Valkokastikkeen tekoon! Ota kattila johon laitat voin sulamaan. Lisää joukkoon […]

Read More
12.04.2020
Karitsabullat ja -biffet

1,5 kg karitsan jauhelihaa 2 kermaviiliä 2 kananmunaa 2 dl korppujauhoja 1 iso sipuli valkosipulia oman maun mukaan persiljaa mustapippuria suolaa minttua Riko munat kulhoon ja sekoita vispilällä joukkoon kermaviili. Lisää korppujauho ja sekoita notkeaksi. Älä vatkaa liikaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla mintulla. Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko ne pieneksi hakkelukseksi. Kuullota sipulit […]

Read More
12.04.2020
Paahdetut juurekset

Pese perunat. Kuori porkkanat. Lohko juurekset suht samankokoisiksi lohkoiksi ja levitä ne tasaisesti uunipellille. Liruta niille oliiviöljyä ympäriinsä ja rouskuttele päälle myllyistä suolaa sekä mustapippuria. Paahda juureksia uunissa 200´C niin kauan että ne ovat saaneet hyvän rapsakan ruskean pinnan. Juureksia kannattaa aika ajoin pyöräytellä lastalla jotta saavat väriä ympäriinsä. Tarjoa paahdetut juurekset lisukkeena vaikka hampurilaisen […]

Read More
07.04.2020
Lukutoukan salaatti

Olin innokas opiskelija 90-luvulla. Tein tuolloin paljon reseptivihkostani löytynyttä Lukutoukan salaattia. Pyöräyttäkääpäs tekin pöytään tätä Lukutoukan salaattia, niin teistäkin tulee yhtä reippaita koulussa ja töissä kuin Saariston Martta. 500 g makaroneja 400 g kinkkusuikaleita 400 g pakasteherne-maissi-paprikasekoitus 150 g edam- tai emmentaljuustoa 1 omena 1 sipuli 2 herkkukurkkua kastike: 2 prk kermaviiliä 2 tl sinappia […]

Read More
06.04.2020
Makkarasoppa

pari kiloa perunoita pari lenkkimakkaraa (n.800g) pieni paprika 400 g pakastettuja keittojuureksia (Apetit) pari litraa vettä 3 lihaliemikuutiota (Reformi) lipstikkaa suolaa persiljaa Kuori perunat. Pilko perunat, makkara ja paprika. Laske isoon kattilaan pari litraa vettä. Laita pilkotut perunat veden sekaan ja pistä kattila hellan lämmölle. Kaada pakastepusseista sekaan näppärät ja ruoanlaittoa nopeuttavat keittojuurekset. Pyöräytä kauhalla […]

Read More
05.04.2020
Jogurttijäädyke

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Kolatun Juustolan Ahon jogurteissa on makuja monenmoisia, jokaiselle jotakin ja taatusti mieluisia. Kuningatar-, lakka-, vanilja-, puolukka-, raparperi-, mansikka-, maustamaton- ja vadelmajogurtti. Tämän jäädykkeen tekoon valitsin tällä kertaa Ahon jogurteista vadelman. Jogurtille tarvitset kaveriksi rahkaa ja sekoittamista varten kulhon sekä sähkövatkaimen. 500 g Ahon jogurttia (Kolatun Juustola) 500 g rahkaa Vatkaa […]

Read More
05.04.2020
Maukasta pääsiäistä!

Nyt on maut kohdallaan, pääsiäisherkuttelua parhaimmillaan! Alkupalailuun perunalettuja joiden päälle vaikkapa makoisaa kylmäsavulohta ja avokadoa. Pääruoaksi risottoa raikkaan sitruunan ja lohen makuelämyksin. Jälkiruoaksi aurinkoisen lempeää suussasulavaa piirasta. Näistä herkuistapa voisi sinunkin pääsiäisateriasi olla tehty! Perunaletut à la Saariston Martta Perunaletut syntyvät vaikka perunamuusin jämistä taikinan taikoen tai sitten voit tehdä lettutaikinan alusta alkaen reseptilläni, joka […]

Read More
03.04.2020
Kinkkukiusaus

400 g palvikinkkua pari kiloa perunoita 3 sipulia valkosipulia pari isoa porkkanaa 8 dl kuohukermaa mustapippuria suolaa korppujauhoa Ota iso uunivuoka. Kuori ja pilko perunat isoiksi lohkoiksi. Kuori ja pilko sipuli sekä kokonaisen valkosipulin kynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele palvikinkku kuutioiksi. Laita kaikki raaka-aineet sekaisin uunivuokaan. Rouskauttele myllyistä sekaan mustapippuria sekä suolaa. Kaada joukkoon […]

Read More
01.04.2020
Dippiä, soosia, kastiketta...

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Kolatun Juustolan Ahon jogurteista löytyy pehmeän makoisa maustamaton jogurtti. Siitä saa pikkupyöräytyksellä maustettua mitä parhaimman kylkiäisen kalaruoille, salaateille, dippivihanneksille tai vaikka brunssilautasen herkuille. 500 g Ahon maustamatonta jogurttia (Kolatun Juustola) 2 dl rahkaa hunajaa suolaa mustapippuria persiljaa valkosipulia porkkana herkkukurkku Ota kulho, laita siihen jogurtti ja rahka. Rouskauta myllyistä suolaa […]

Read More
1 8 9 10 11 12 25