Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
31.03.2020
Kevättä keittiössä

Kasvuvoimaa on mukava seurata itsekylvetyistä versoista. Kevätkylvöjen reipas kasvu, saatika sadon napostelu tuovat latinkia päiviin. Kasvua kesää kohti. Tarvitset vain multaa sekä kasvualustoiksi tarjottimia, koreja tai lautasia. Kylvettäväksi voit hankkia kuivattuja ruokaherneitä, auringonkukan siemeniä, vehnän tai ohran jyviä. Kylvön jälkeen tarvitaan vaan valoa, kosteutta ja lämpöä... parit kauniit sanatkaan eivät tietty ole pahitteeksi. Auringonkukan versoja. Herneenversoja. […]

Read More
30.03.2020
Jauhelihapannukakkua, ole hyvä!

400 g naudan jauhelihaa iso sipuli tomaatteja esim. kirsikkatomaatteja oreganoa mustapippuria suolaa 11 dl maitoa 4 kananmunaa 5 dl vehnäjauhoja Mittaa maito kulhoon ja lisää kananmunat yksitellen joukkoon vatkaten. Lisää jauhot ja jatka vatkaamista. Kaada kuohkea pannukakkutaikina pellille leivinpaperin päälle. Lisää pannukakun täytteeksi pannulla paistettu ja maustettu jauheliha sekä siivutetut sipulit ja lohkotut minitomaatit. Paista […]

Read More
30.03.2020
Kaalijauhelihasoppa

400 g naudan jauhelihaa pari kiloa valkokaalia iso sipuli pari porkkanaa pari lihaliemikuutiota noin kolme litraa vettä suolaa Leikkaa kaali rouheiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipuli. Ota iso kattila (5-6 litraa) ja mittaa siihen kolmisen litraa vettä. Laita kaalit ja sipulit kattilaan. Tsupattele soppaa kypsennellen. Paista pannulla jauheliha kypsäksi ja lisää se sekä kuutioidut porkkanat […]

Read More
29.03.2020
Miilunpolttajan pasta

n. 400 g pekonia iso sipuli valkosipulia paprika n. 8 dl kuohukermaa pikkuropsaus Maizena-maissijauhoa (vehnäjauhokin käy) mustapippuria suolaa timjamia kananmunan keltuaisia pastaa Kuori sipuli, valkosipuli ja pilko kaikki pieneksi. Puhdista paprika ja leikkaa se paloiksi. Erottele pekonisiivuja toisistaan ja leikkaa niitä pienemmiksi. Nakkaa pekonit pannulle ja paistele kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Öljyä paistamiseen ei […]

Read More
27.03.2020
Nakkisoosi

500 g nakkeja iso sipuli valkosipulia öljyä 2 lihaliemikuutiota (Reformi) 100 g voitavehnäjauhojavettä(suolaa) Pilko nakit pätkiksi. Pistä pätkät pannulle ruskistumaan öljytilkkasen kanssa. Lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli. Kypsentele ja lisää lopuksi pari lihaliemikuutiota ja pyörittele lastalla kunnes ne ovat liuenneet joukkoon. Jätä ruskistettu nakkiseos odottamaan ruskeaa kastiketta.Sulata voi ja lisää sekaan vehnäjauhoja sen verran, […]

Read More
25.03.2020
Uunipyttis

Uunipyttis! Nyt jos koskaan tehkää joka kotiin konstailematonta kotiruokaa isolla kauhalla ja laarilla. Tästä tykkää kaikki! perunoita porkkanaa sipulia valkosipulia lenkkimakkaraa öljyä suolaa mustapippuria kananmunia Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Pilko kaikki.. valkosipulin kynnet kannattaa jättää kokonaisiksi. Leikkaa lenkki viipaleiksi. Ota uunivuoka, öljyä pohja. Laita kasvikset ja lenkkiviipaleet vuokaan. Lorauta vielä päällekkin hieman öljyä, myllystä […]

Read More
23.03.2020
Munasta on moneksi

Onni on päivittäin poimia omasta kanalasta omien kanojen munia. Siinäpä meille lähiruokaa parhaimmasta päästä.  Kananmunia tulee syötyä päivittäin. Hyviähän ne ovat kuin mitkä ja niistä saa tehtyä jos minkämoista ateriaa. Aamun ehdoton suosikkini on ”munahässäkkä”. Siinä on paistettuja munia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, tomaattia, siemeniä, yrttejä, pekonia, suolaa, pippuria. Laitan siihen yleensä mitä sattuu mieleen juolahtamaan tai […]

Read More
23.03.2020
Kinkkumakaroniloota

400 g palvikinkkua iso porkkana iso sipuli muutama kynsi valkosipulia puoli kiloa täysjyvämakaroneja suolaa mustapippuria timjamia litra maitoa 2-3 munaa Kuori ja pilko sekä sipuli että valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana. Paloittele kinkku pikkukuutioiksi. Keitä makaroneja vain hetken verran sillä ne pääsevät vielä uunikypsennykseen. Kaada ne keitinvesineen lävikköön. Kuullota sipulit pannulla pikku öljytilkassa... pyöräytä sekaan […]

Read More
22.03.2020
Juustokiekot

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy 600g iso lehtitaikinalevy 300 g Chèvre tai Valma brie valkohomejuustoa (Kolatun Juustola) Kauli lehtitaikina ohueksi levyksi. Leikkaa juustosta sen päälle nokarepaloja. Rullaa taikina leveämmältä reunalta rullaksi. Nipistele lopuksi taikinan reuna kiinni ja ja leikkaa siitä noin sentin paloja. Asettele kiekot lappeeltaan uunipellille. Paista juustokiekot 200´C kauniin ruskeiksi. Tarjoile, välipalana, juhlapöydässä, […]

Read More
19.03.2020
Murukastike

Murukastike, murusoosi, jauhelihakastike, pripelikastike, pripelsoosi, jätkänsoosi... Herkkuruoalla on monta nimeä! ~ 800 g nauta-sika tai naudan jauhelihaa 1 iso sipuli 2 lihaliemikuutiota (Reformi) 100 g voita vehnäjauhoja vettä (suolaa) Paista jauheliha, lisää sekaan pilkottu sipuli ja jatka kypsentämistä. Lisää lopuksi pari lihaliemikuutiota ja pyörittele lastalla kunnes ne ovat liuenneet joukkoon. Jätä kypsennetty lihaseos odottamaan ruskeaa […]

Read More
1 9 10 11 12 13 25