Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
18.03.2020
Kermainen uunijuustoherkku

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy 400 g Ruska paistettu munajuusto (Kolatun Juustola) 2 dl kuohukermaa sokeria kanelia kylkeen marjoja tai hilloa Paloittele juusto uunivuokaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kaada kerma juustoannoksen päälle ja laita vuoka uuniin 200´C noin 10-15 min. Koristele ja herkuttele uunijuusto marjojen tai hillon kera. Hyviä herkkuhetkiä!

Read More
09.03.2020
Savujuustoinen hirvikeitto

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy 500 g hirvenkäristyslihaa (toki vaihtoehtoisesti voi käyttää naudan keittolihaakin) 2 sipulia 2 rkl voita noin 200 g Torpparin savujuustoa (Kolatun Juustola) 2 litraa vahvaa lihalientä 6 isoa perunaa 20 katajanmarjaa rouskaus mustapippuria suolaa tarvittaessa persiljaa Paista hirvenkäristysliha pannulla voinokareessa. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuori ja silppua sipulit. Laita perunat […]

Read More
08.03.2020
Itävää herkkua

Idättämällä saa terveellistä, ravintorikasta lisää ruokavalioon. Idätin tällä kertaa mungpapuja ja kikherneitä. Helppoa ja mukavaa puuhaa! Huuhtele siemenet ja poista joukosta rikkoutuneet ja vialliset yksilöt. Liota siemeniä koosta riippuen 4-8 tuntia, käytä vettä nelinkertainen määrä siemeniin verrattuna. Huuhtele liotetut siemenet useampaan kertaan. Huuhteluun kannattaa käyttää huoneenlämpöistä vettä, liian kylmä vesi hidastaa itämistä. Laita siemenet idätysastiaan. […]

Read More
27.02.2020
Perunapitsa à la Saariston Martta

Tässäpä on pitsojen pitsa, josta perunan ystävät tykkää... kaikki tykkää! Pitsan pohjan tekaisin paljonpuhutuilla Hungry Chef pizzajauhoilla. Ohjeen löysin näppärästi jauhopussista. Pitsan nälkä kun oli niin valtaisa, jouduin hyppäämään yön yli kohotuksen ja tein taikinan kolmen tunnin taktiikalla. Pohjan teosta siirryin perunatäytteen tekoon... 6 isoa perunaa 1 hapan vihreä omena puolikkaan sitruunan mehu 1 suolakurkku […]

Read More
25.02.2020
Muistojen maisemat

Voi kuinka kaipaankaan kaikkia niitä maisemia, joita vilisi ja tulla tupsahteli eteen loppuvuonna matkailuautoillessamme läpi Suomen kohti pohjoista Norjaa. Kyllä oli kuulkaa eteläntyttö ihmeissään! Kittilän korkeuksilla oli tullut nuorempana käytyä, joten siitä matkan teko pohjoisempaan olikin sitten jotain uutta ja ihmeellistä. Perheellämme oli kasari-ysäriaikoihin asuntovaunu ja sillähän oli vallan mukava perheen kanssa joskus käydä reissun […]

Read More
15.02.2020
Värisuoraa...

Tein värisuoran.. leivän päälle ja dipeiksi perus-, pesto- sekä punajuurihummusta.  2 pkt kypsiä kikherneitä (esim. Go Green Eko) 1 sitruunan mehu 2 rkl tahinia 1,5 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria 6 valkosipulinkynttä Valuta kikherneet ja laita kulhoon. Kaada joukkoon sitruunamehu.Lisää tahini, öljy, suolaa, mustapippuria ja pilkotut valkosipulinkynnet. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos haluat jaa hummus kolmeen kulhoon, […]

Read More
24.01.2020
Särkipiirakka à la Saariston Martta

Iso lehtitaikinalevy (esim Myllyn Paras) 1 prk Järki Särkeä (savustettu& luomu valkosipuli) 2 dl ohrasuurimoita puoli litraa vettä kasvisliemikuutio pieni sipuli suolaa, mustapippuria, tilliä 3 keitettyä munaa täytteeksi ja 1 raaka muna voiteluun Kauli lehtitaikina uunipellin kokoiseksi. Jos haluat koristella piirakkaa, niin leikkaa kaulitun taikinan reunoista parit suirot molemmin puolin ja väkerrä niistä vaikka kalasia […]

Read More
23.01.2020
Paahdetut perunankuoret

Helppoa, herkullista, edullista ja vieläpä terveellistä - paahdetut perunankuoret! Kuorin keittoon perunoita ja enpäs tällä kertaa laittanutkaan kuoria kompostoriin vaan laitoinkin ne uunipellille. Siitäpä pelti uuniin 225´C ja paahtaen kuoret kauniin ruskeiksi. Sormisuolaa ropsaus ja tekaisin vielä hummusta dipiksi. Herkkuja perunateatterista, NAM!

Read More
22.01.2020
Porkkanainen peltileipä

puoli litraa vettä 2 desiä vehnäleseitä 2 desiä porkkanaraastetta puoli palaa hiivaa (25 g) 1 desi hunajaa 1 desi oliiviöljyä 2 teelusikkaa suolaa 3 desiä ruisjauhoja 6 desiä vehnäjauhoja Kuumenna neste kattilassa kädenlämpöiseksi. Liota sekaan hiiva ja lisää sekoitellen leseet, suola... öljy, hunaja ja raastettu porkkana. Alusta taikina ruis- ja vehnäjauhoilla. Ota taikina kulhosta ja […]

Read More
12.01.2020
Uunicheddarpotut

Pese perunat ja tee niihin tiheään mahdollisimman syviä viiltoja. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä tai voilla. Asettele perunat vuokaan ja lorauta vielä päällekkin öljyä tai voinokareet. Siitäpä sitten vuokaa uunin lämpöön, 200´C. Kun perunat alkavat kypsymään ja viillot alkavat avautumaan ota ne uunista ja murustele tai asettele pikkunokareita cheddaria (esim. Kolatun Juustolan Martta-cheddar) viiltokohtiin. Ropsuttele päälle korppujauhoa. […]

Read More
1 10 11 12 13 14 25