Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
12.01.2020
Appelsiinikylmäsavulohipasta

1 sipuli 2 valkosipulin kynttä noin 150 g kylmäsavulohta 2 appelsiinia/ veriappelsiinia kevätsipulia suolaa ja mustapippuria oliiviöljyä pastaa Ensialkuun pese appelsiinit. Raasta toisesta hedelmästä hieman kuorta, halkaise se ja purista siitä mehut. Puolet toisesta appelsiinista voi leikata koristeiksi ja toisen puolikkaan hedelmälihan paloiksi. Seuraavaksi pilko valkosipuli ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä. Leikkaa kylmäsavulohi suupaloiksi ja […]

Read More
30.12.2019
Herkkuhyrrät

Helposti hyvää ja vaikka ruokien jämiä hyödyntäen... Valmiista torttutaikinasta paistetaan torttusia, hyrriä ilman täytteitä. Paiston jälkeen kannattaa kohonnut torttu painaa keskeltä kasaan lusikalla. Jäähtyneiden hyrrien keskustaan voi laittaa mieleistään täytettä. Itse pistin yhtenä päivänä päälle graavia, smetanaa, punasipulia ja mätiä. Toisena päivänä hyrrätt saivat päälleen savulohitahnaa, jossa oli kalan lisäksi creme fraiche, sipuli, tilli, kananmuna.

Read More
05.12.2019
Kermaisenmuhevasärkiperunalaatikko

1 prk Järki Särkeä (tomaatti & yrtit) 10 perunaa 2 sipulia muutama kynsi valkosipulia 4 dl kuohukermaa suolaa mustapippuria korppujauhoa voita ruohosipulia Kuori perunat ja sipulit. Viipaloi ne kaikki kerroksittain uunivuokaan koko Järki Särki -purkillisen kera. Rouskauttele sekaan hiukan mustapippuria ja hieman suolaa. Liruttele lopuksi kermat päälle, kaapaise ylle pikku voinokareet ja ripottele vielä korppujauhot […]

Read More
01.11.2019
Katseen kääntävää...

Yhteistyö Ratiashop On reipasta raitaa, väriä elämään, pehmeää puettavaa... suomalaista suunnittelua parhaimmillaan. Kuoseina kaunista Lumipalloa, Lumipallo miniä ja vaikka mitä. Näin minä ja Ratiashop yhdessä matkailuautomatkailimme pohjoiseeseen Norjaan. Pikkupiipahduksilla maailmalle sitä tepastelee aina ylpeänä kantaessaan jotain suomalaista yllään. Olipa kerrassaan mahtavaa käyttää Ratiashopin ihania tuotteita reissun päällä! Tuotteet kertakaikkiaan luovat luksusta arjen jos juhlankin keskelle […]

Read More
31.10.2019
Väriä ja valoa!

Yhteistyö Suomen Kerta Oy/ Havi Hämäryys hyssytelee mailla ja mannuilla. Usvakin selkenee peltojen yltä vasta puolilta päivin. Sisävalot palavat läpi hämärän päivän. On ilo sytyttää pöydälle kynttilöitä valaisemaan. Havi on valmistanut kynttilöitä 190 vuotta. Tuotanto alkoi pienimuotoisesti kun Havi perustettiin Viipurissa vuonna 1829. Sieltä laitos evakuoitiin talvisodan alkaessa Riihimäelle. Riihimäellä toimii yhä tänä päivänä Suomen […]

Read More
27.10.2019
Lämpöä ja lempeää oloa!

Yhteistyö Ruskovilla Oy Viikko sitten löysin itseni Artjärven vanhasta meijeristä, Ruskovillan tehtaanmyymälästä. Ruskovillalla on kyseisessä rakennuksessa toimipiste, jossa toimivat niin tehdas kuin tehtaanmyymäläkin. Ruskovilla aloitti toimintansa Artjärvellä vuonna 1981. Tuotanto keskittyi alkuun vauvanvaatteisiin, mutta laajeni pian lasten ja aikuistenkin villavaatteisiin. Tänä päivänä koko perheen käyttöön löytyy jo satoja tuotteita. On alusasuja, lämmittimiä, sukkia, vuodevaatteita... Ajan […]

Read More
19.08.2019
Syysvuoka

Siivuta kesäkurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Anna niiden odotella hetki pöydällä uunivuoan seurana. Pilko hieman sipulia sekä kesäkurpitsaa, pistä pannulle ja kuullota niitä hetken verran oliiviöljyssä. Lisää purkillinen tomaattimurskaa ja reilu desi täysjyväohraa (esim. Torino). Rouskuttele myllyistä sekaan suolaa ja mustapippuria sekä leikkaa kaveriksi tuoretta timjamia. Kaaputtele kastike pannulta uunivuokaan. Lado limittäin ja lomittain kastikkeen päälle […]

Read More
16.08.2019
Kesäkurpitsapannu

kesäkurpitsa (n. 600 g) 400 g naudan jauhelihaa 1 iso sipuli 3 isoa valkosipulin kynttä 1 prk tomaattimurskaa mustapippuri suolaa tuoretta timjamia Paista jauheliha pannulla. Lisää paiston loppuvaiheessa sekaan pilkottu sipuli sekä valkosipuli. Rouskaise joukkoon mustapippuria sekä suolaa. Lisää lopuksi tomaattimurska, pilko joukkoon pätkä kurpitsaa ja tuoretta timjamia. Anna jauhelihakastikkeen muhia pienellä lämmöllä ja ota […]

Read More
12.07.2019
Pollo Limonello - klassikkoresepti kanalle ja sitruunalle

Helsinkiläisen legendaarisen Bar 9 -ravintolan klassikkopasta on Pollo Limonello. Ysissä se maistui itsellenikin aikoinaan kerran viikossa, mutta maistuupa tuo aina hyvältä näin kotioloissakin kokkailtuna. Reseptin tälle kyseiselle herkulle nappasin aikoinaan Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä. 3 broilerin rintafileetä50 g voita ja/tai loraus öljyä1 pieni sipuli pilkottunaripaus cayennepippuria2 dl kuohukermaa1 rkl kanafondia1/2 rkl kurkumaa3–4 valkosipulinkynttä1–2 tl raastettua inkivääriä2 […]

Read More
20.06.2019
Kuusenkerkkä-raparperijäätelö

5 dl raparperipaloja 1 dl kuusenkerkkäsiirappia 0,5 dl vettä 2,5 dl vispikermaa 200 g mascarponejuustoa 1 rkl vaniljasokeria Jäätelön tekoon ei tarvita jäätelökonetta. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää palat kattilaan siirapin ja veden kanssa. Anna kiehua hiljakseen, sekoittele välillä. Kun seos on pehmeää, nosta se hellalta ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja […]

Read More
1 11 12 13 14 15 25