Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
18.06.2019
Kolattu ja Antsu ne yhteen soppii!

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola ja Antsun Sinappi. Somero on kaupunki Varsinais-Suomessa ja uskaltaisin väittää, että tunnetuin somerolainen on edesmennyt laulaja Rauli "Badding" Somerjoki. Rokin soidessa heti perään kiilaa tietty tunnettu Kolatun Juustola mitä parhaimman juustokavalkadinsa kanssa. Tänä päivänä heillä muuten valmistetaan myös maan makoisat Ahon jogurtit. Someron historiaa on pitkältä ajalta taustalla myös Antsun Sinapilla, […]

Read More
04.06.2019
Gin gin!

Blogiyhteistyö Estonian lifestyle. Siellä se on, ihan kulman takana Tallinnan Telliskivessä! Junimperium distillery, Tallinnan ja koko Viron ensimmäinen artesaaniginitislaamo, joka avautui yleisölle viime syksynä. Junimperium-ginin luoja Tarvo Jaansoo esitteli ryhmällemme tislaamoa ja sen toimintaa. Junimperium-gin tehdään Telliskivessä käsityönä. Katajanmarjoja giniin on kerätty mm. Saarenmaalta. Kaiken kaikkiaan tislaaminen on varsin tarkkaa puuhaa ja onhan tuo vienyt […]

Read More
31.03.2019
Vieraana Virossa, osa 3: Matkalla mahtavaan Muhuun

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio Olipa mukava herätä uuteen päivään mökkikylässä Saarenmaalla. Läätsa Holiday Homes tarjosi meille ihanan kodinomaisen majoituksen pikkukylässä aivan luonnon helmassa. Olimme varhain hereillä ja lomakylän emäntä esitteli jo aamutuimaan meille paikan tiloja ja toimintaa. Paikassa oli rentouttava, hyvän mielen tunnelma. Tätä voisin kyllä teille mieluusti suositella. Hiphei ja eteenpäin! Matkustajat matkalaukkuneen […]

Read More
30.03.2019
Vieraana Virossa, osa 2: Hiidenmaan huikeus ja Saarenmaan suloisuus

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio Herätyskelloni kilkatteli varhaista aamua Haapsalun Fra Mare Thalasso Spa -hotellissa. Takana levollinen yöuni metsän siimeksessä, aivan meren äärellä sijaitsevassa kylpylähotellissa. Ylös, ulos ja aamiaiselle! Aamiainen maistui ja aamujatkot kylpylän puolella olisivat hoitoineen houkutelleet suuresti. Valitettavasti ensivierailuni jäi tähän, sillä nyt täytyi jatkaa matkaa. Kiitos ja näkemiin! Suolainen tuuli mereltä kutsui […]

Read More
27.03.2019
Vieraana Virossa

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio Hiio-hoi, ankkurit ylös ja matkaan! Kaksi ja puoli tuntia välillä Helsinki - Tallinna. M/S Viking XPRS -laivan erinomainen The Buffet -brunssi ja pikkuhuokaisu Luksushytissämme siivittivät meille varsin nopean merimatkan. Tästä oli hyvä starttailla kohti Viron vierailuamme. Tulollaan hykerryttävän jännittävä hyppy tuntemattomaan... ensimmäinen kerta Viroa muualla kuin Tallinnassa. Mereltä maihin. Kiinnittäkää […]

Read More
14.03.2019
Kylmäsavulohikeitto

1 l vettä 2 sipulia 1 iso porkkana kilo perunoita pari laakerinlehteä 10 maustepippuria rehti viipale ruisleipää 5 dl täysmaitoa 2 dl kuohukermaa 1 prk smetanaa 150- 200 g kylmäsavulohta, Kala-Lapin Kylmäsavu mitä parhain valinta tilliä ruohosipulia rippanen suolaa Kuori ja lohko perunat, porkkana sekä sipulit. Laita kattilaan vesi ja lisää sinne vihannekset, maustepippurit, laakerinlehdet […]

Read More
11.03.2019
Frans, mamman kultapoika!

Toin Fransin viime tostaina meille sisään parantelemaan kannuksiensa raapimia ja kanojen "ylihoitamia" jalkahaavojaan. Kylvetin ja paijailin sen. Hyvät jyvät tekivät sille kauppansa ja juomakin maistui. Ihmeissäänhän se varmaan oli uudesta majapaikastaan, mutta löysipä tuo varhaisiltaan hyvän yöpuun jossa levätä väsyjään. Frans tuhisi yöuntaan suljetun oven takana kylppärissä kun me laskimme levolle. Iita ja Meerikin köllähtivät […]

Read More
10.03.2019
Sitruunainen kylmäsavulohirisotto

3 rkl rypsiöljyä 2 isoa sipulia 6 valkosipulin kynttä 6 dl Arborio risottoriisiä 1 dl valkoviiniä 2 l kasvislientä yhden sitruunan mehu ja kuorta raastettuna 0,5 g sahramia mustapippuria 150-200 g kylmäsavulohta persiljaa Kuullota pilkotut sipulit. Lisää riisi sekä pilkottu valkosipuli, jatka kuullottamista. Lisää viini ja sahrami. Lisää kasvislientä ja pienennä lämpötilaa. Hauduta kannen alla. Lisää […]

Read More
04.03.2019
Yllätä yrteillä, säväytä salaateilla!

Kaupallinen yhteistyö Oksasen Puutarha Oy, Kaarlo Kani Hyvästä ruoasta, tutuista raaka-aineista saa helposti yrttien ja salaattien avulla esiin uusia, erilaisia makuja. Yrteillä voi korvata suolankin melkeinpä kokonaan. Anna mielikuvitukselle tilaa, heittäydy kokeilemaan ja yhdistele. Jokainen päivä on hyvä yrtti- ja/tai salaattipäivä! Oksasen Puutarhan, Kaarlo Kanin kasvattamana löytyy jääsalaattia, viinisuolaheinää... ja monia monia muita. Yrttiplaatuja on […]

Read More
03.03.2019
Kotoisan juhlan aika

Juhlaa tulollaan? Meilläpä oli ja meni, kun isäntä täytti viime viikolla pyöreitä. Päätimme juhlistaa sankarin päivää kotioloissa ystävien kesken kunnon illallisen merkeissä. Katoimme saliin pitkän pöydän, johon kaikki parisenkymmentä juhlavierasta hyvin mahtuivat. Juhlaillallinen päätettiin toteuttaa pöytään tarjoillen ja plaseerauksenkin teimme. Ensialkuun pienesti tuumailimme, joskopa illallinen olisi jollain tavoin meidän valmistama. Luovuimme kuitenkin ajatuksesta ja päätimme […]

Read More
1 12 13 14 15 16 25