Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
18.02.2019
Vihreät valinnat

Kaupallinen yhteistyö Oksasen Puutarha Oy, Kaarlo Kani. Viime vuoden lopulla sain mahdollisuuden tutustua Oksasen Puutarhaan, Kaarlo Kanin valtakuntaan. Aamusta suuntasin auton nokan kohti Paattista ja tunnin huristelun jälkeen puutarhan kasvihuoneet maalaismaisemien keskellä tupsahtivatkin jo eteeni. Olin valmis ensivisiitilleni yrttien ja salaattien kasvumaailmaan! Muistatko, miltä maistuivat kesän ensimmäiset perunat tillin kanssa tai miltä tuoksuivat kaikki kesän […]

Read More
05.02.2019
Saariston Martan pekonisinappisilakat

1 pkt (170 g) Amerikan pekonia muutama lusikka sinappia... yksi pieni prk Pekarin perusmieto sinappia on tähän hyvä valinta vajaa kilo silakoita 1 iso sipuli puolikas purjosipuli suolaa pari laakerinlehteä kymmenisen maustepippuria tilliä puoli litraa kuohukermaa Leikkaa pekonisiivut pieneksi ja nakkaa ne hellalla kuumennettuun pataan kypsymään. Voita voi laittaa jos tarve vaatii. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää […]

Read More
27.01.2019
Sitruunakana

4 broilerin rintaleikettä tai koipireittä 2 luomu sitruunaa oliiviöljyä suolaa mustapippuria 6 perunaa lohkoiksi leikattuna rosmariinia Laita broilerin rintaleikkeet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Raasta yhdestä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruunat kahtia ja purista mehua kaikkialle lihojen päälle. Viskaa puristetut sitruunan puolikkaat lihojen sekaan. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Hiero lihoja yhteen niin, että kaikki mausteet sekoittuvat paloihin […]

Read More
13.01.2019
Kermainen uunisei

Retroruokien parhaimmistoa, kermainen uunisei. Nuoruuteni 80-luvulla tämä oli varsinainen hitti meillä kotona. Muistanpa kokkailleeni tätä opiskeluaikoinanikin 90-luvulla. Nyt oli tovi vierähtänyt viime sei-ateriasta ja oli korkea aika kokata sitä, muistella ja makustella... HYVÄÄ! 2 x 400 g pakasteseitä 4 dl kuohukermaa suolaa sitruunapippuria ( kalamaustetta ) tilliä sitruuna Lohko puolikohmeinen pakastesei veitsellä paloiksi. Laita palat […]

Read More
13.01.2019
Perunaletut à la Saariston Martta

Nyt on maut kohdallaan, palailua herkuimmillaan! Perunalettu ja päällä Kala-Lapin makoisaa kylmäsavulohta. Perunaletut syntyvät vaikka perunamuusin jämistä taikinan taikoen tai sitten voit tehdä lettutaikinan alusta alkaen reseptilläni, joka on seurannut mukanani vuosikausia. puoli kiloa perunoita 4 kananmunaa voita 1 dl kuohukermaa 3 rkl vehnäjauhoja 1 rkl perunajauhoja suolaa ripsaus valkopippuria Keitä perunat vedessä kypsiksi ja […]

Read More
08.01.2019
Matikkaa päivään

Kalatiskillä katseemme kohtasivat. Komea et ollut, mutta aikamoinen vonkale jolle keksisin heti käyttökohteen. Pistetään pakettiin sanoin myyjälle ja lompsin kaupasta ulos matikka kainalossa. Ostin mateen valmiiksi nyljettynä ja sisuskalutkin olivat poissa. Maksan olisin kyllä mieluusti käyttänyt, mutta näin tällä kertaa. Siitäpä sitten puolitoista kiloa matikkaa eli madetta sopaksi. Se, jos mikä on varsinaista herkkua ruokapöytään. […]

Read More
06.01.2019
Savulohisoppa

10 perunaa2 porkkanaa1 sipulipieni fenkolilitra vettämuutama maustepippuripari laakerinlehteä2 dl kuohukermaa3 dl täysmaitoanokare voitatilliä250 g savulohta, Kala-Lapin Tulisavu mitä parhain valinta Kuori ja lohko perunat, porkkanat sekä sipuli. Pilko fenkoli paloiksi. Laita kattilaan vesi ja lisää sinne vihannekset, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kypsyttele soppaa miedolla lämmöllä. Lisää kypsyttelyn loppuvaiheessa kerma, maito, voinokare, suola ja tilliä. Anna sopan […]

Read More
05.01.2019
Appelsiiniyllätys

Pesty appelsiini halkaistaan. Appelsiinin puolikkaista veitsitään ja lusikoidaan pois kaikki hedelmäliha. Siinäpä nyt kaksi tyhjää kuorikippoa täytettäväksi. Hedelmäliha pilkotaan veitsellä pieneksi ja se sekoitetaan purkilliseen Valion appelsiinikermarahkaa. Täytteet kuppiin ja eikun koristelemaan... Näiden päälle murustelin joululta jäänyttä piparkakkua sekä hasselpähkinärouhetta. Appelsiinisiivu ja sitruunamelissan lehdykkä kruunasivat kokonaisuuden. Herkkuhetkiä!

Read More
27.11.2018
Karitsanviulua, olkaa hyvä!

Karitsanviulu (noin 2-3 kg) Yrttiseos: Suolaa 2 tl Mustapippuria 2 tl Öljyä 0,5 dl Yrttejä (esim minttua, timjamia ja rosmariinia) Valkosipulinkynsiä 10 kpl Kahviseos: Vahvaa keitettyä kahvia 3 dl Hunajaa 2 rkl Kermaa 2 dl Koristeeksi: Rosmariininoksia Ota karitsanviulu jääkaapista paria tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön ja laita se uunivuokaan. Hiero yrittiseos viulun päälle ja tee […]

Read More
18.11.2018
Bataatti-inkiväärilaatikko

  1 kg bataattia 2 dl kuohukermaa 0,5 dl siirappi 1 muna 1 tl suolaa 1 rkl raastettua inkivääriä ropsaus valkopippuria ropsaus mustapippuria ropsaus muskottipähkinää pinnalle: hasselpähkinärouhe Kuori ja lohko bataatit. Keitä lohkot vedessä kypsäksi. Valuta keitinvesi pois ja survo bataattilohkot. Lisää sekaan kaikki ainekset ja surauta seos vatkaimella kuohkeaksi. Voitele yksi iso uunivuoka tai […]

Read More
1 13 14 15 16 17 25