Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
17.06.2018
Raparperikauraherkku

Kuori raparperit ja pätki niitä litran verran uunivuokaan. Ropsuttele raparpereille kanelia. Laita paistinpannulle 100 g voita, 3 dl kaurahiutaleita ja 2 dl fariinisokeria. Sekoita nuo ainekset pannun lämmöllä keskenään ja lisää seos raparperien päälle. Paista herkkua uunissa 200′ n. 30 min. Herkuttele jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.          

Read More
16.06.2018
Ruusun aika

  " Miljoona, miljoona, miljoona ruusua. Tuoksua, tuoksua, tuoksua rakkauden... " lauloi Vera Teleniuskin aikoinaan. Ruusut yhdistetään ja tuodaan monesti juhlaan, mutta miksipä emme nostaisi ruusunaikaa joskus arjenkin keskelle. Silmäniloa ruusuisaa ja upeaa tuoksujen tulvaa.     Keräilin kurtturuusujen terälehtiä ja pistin niitä suihkepulloon. Täytin pullon vedellä ja annoin sen seistä jääkaapissa vuorokauden verran.     Oi, […]

Read More
14.06.2018
Raparperipiiras x 3

- RAPARPERIPIIRAS I - 3 munaa 3 dl sokeria 1,5 dl kermamaitoa 100 g voita 2,5 tl leivinjauhetta 4,5 dl vehnäjauhoja   Voi sulatetaan kermamaitoa lämmitettäessä. Munat ja sokeri vatkataan ja seokset yhdistetään. Lisätään jauhot ja leivinjauhe sekoitettuna. Taikina kaadetaan vuokaan tai uunipellille. Päälle raparperia, sokeria, kanelia. Paistetaan 225´ kauniin ruskeaksi.           - […]

Read More
13.06.2018
Hemmottelua ja herkuttelua

  Helle hellii ja suvi sulostuttaa. Oletkos muistanut hemmotella itseäsi? Jos et, niin tee se mitä pikimmin. Istahda melonimansikkavadin ääreen ja herkuttele.     Kaada lasiin koivunmahlaa ja ropsauta kylkeen koivunlehtiä. Kippis!     Kerää kesän vehreyttä vatiin. Kukkia ja kasveja saa olla jos jonkinmoisia. Kylmä kylpy kaunistaa. Koivu, voikukka ja siankärsämö eritoten pistävät nesteitä […]

Read More
31.05.2018
MARINOIDUT VOIKUKANNUPUT, POHJOLAN KAPRIKSET

Kerää neljä desiä voikukannuppuja. Huuhtele nuput ja laita kattilaan, jossa litra vettä sekä neljä ruokalusikallista merisuolaa.  Ryöppää, kiehauta nuppuja parin minuutin verran. Kaada vesi pois ja jäähdytä nuput nopeasti kylmällä vedellä tai jääpalakylvyllä. Seuraavaksi kiehauta kattilassa kolme desiä väkiviinaetikkaa, pari ruokalusikallista hunajaa ja pari teelusikallista suolaa. Lusikoi jäähtyneet voikukannuput uunissa kuumennettuun lasipurkkiin ja kaada päälle kuuma etikkaliemi. Nakkaa joukkoon myös yksi valkosipulinkynsi […]

Read More
07.05.2018
Heräämisiä

    Kevätsää lämmittää, luonnon kauniin herättää. Katsokaa, sulaa maa, puut jo silmut saa. Lintusten nyt laulu soi niityt kaikki vihannoi. Kevätsää lämmittää, luonnon herättää. Kenpä vaan voisikaan tupaan jäädä nukkumaan! Vuoretkin, laaksotkin kutsuu tanssihin. Kuulet huilun sävelen, käki kukkuu kultainen. Kenpä vaan voisikaan jäädä nukkumaan...                 ... […]

Read More
11.03.2018
Vieläkö virtaa?

Vielä virtaa pimeän talven jälkeen. Kohta kuulkaas virtaa vielä enemmän, kun valo saa vallan päiviimme. Mukavastihan noita auringon säteitä tupaan on alkanut jo tulvahtelemaankin.     Valosta energiaa… hedelmistä energiaa niin, että helmat on jo varmasti paukkuneet itse kullakin.     Kasvuvoimaa on mukava seurata itsekylvetyistä versoista. Kevätkylvöjen reipas kasvu, saatika sadon napostelu tuovat latinkia […]

Read More
05.03.2018
Gratinoidut vihersimpukat

  500 g pakastettuja vihersimpukoita (esim. Pirkka) 0,5 dl raastettua parmesania 0,5 dl hienonnettua persiljaa 0,5 dl korppujauhoja 1 tl limen raastettua kuorta  0,5 dl oliiviöljyä 1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna myllyrouskaukset mustapippuria ja suolaa   Sulata vihersimpukat ja asettele ne uunipellille. Sekoita kipossa kaikki ainekset hyvin keskenään ja lusikoi seos simpukoiden pinnalle. Gratinoi simpukat 225´C uunissa […]

Read More
16.02.2018
Bataattiranskalaiset

Pilkoin bataatista sopivan kokoisia, napakoita tikkuja ranskalaisiksi. Liotin niitä kulhossa pilkkomisen jälkeen puolisen tuntia väljässä vedessä. Liika tärkkelys siis pois tällä tavoin ja veden vaihto pariin otteeseen.   Liottamisen jälkeen kaadoin bataattiranskalaiset lävikön läpi, annoin hieman kuivahtaa ja keikautin ne kulhoon, jossa öljysin ne oliiviöljyllä. Siitäpä nuo jatkoivat matkaansa uunipellille ja 225´C lämpöiseen uuniin. Puoli tuntia niitä […]

Read More
31.12.2017
Uuteen vuoteen

"Uuden vuoden taian tein, sen sylissäni ulos vein. Tuulen mukana sinulle heitin, pehmeillä toiveilla hellästi peitin... ettei särkyisi taika vaan tulisi onnen aika." HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018!

Read More
1 16 17 18 19 20 25