Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
04.12.2017
Petäjäjärven perinnelohi

Laita uunipellille kokonainen lohi pötkölleen. Sisuksiin suolaa ja tuoretta tilliä. Kuori ja lohko sipulit. Kuori perunat ja tee niiden kylkiin viiltoja. Asettele sipulit ja perunat pellille, laita päälle suolaa ja pari purkkia kermaa. Paista kaikki kypsäksi 175´ 1- 1,5h.  

Read More
30.11.2017
Päärynöitä punaviinissä

  3-4 päärynää 0,5 l punaviiniä 125 g sokeria pari tähtianista 0,5 tl kanelia Päälle: Mascarpone-juustoa Kuori ja puolita päärynät sekä poista niistä siemenkodat. Ota kattila ja kaada sinne punaviini. Lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta lientä kymmenisen minuuttia ja laita sitten päärynät sekaan. Hauduta päärynöitä liemessä puolisen tuntia. Laita annos kattilan herkkua tarjoiluastiaan. Koristele Mascarpone-juustolla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä. […]

Read More
17.11.2017
SIPULISOPPA

  500 g sipulia 100 g voita 1,5 l lihalientä 2 dl valkoviiniä timjamia persiljaa pari laakerinlehteä suolaa mustapippuria päälle: maalaisleipää ja gruyère-juustoa   Leikkaa sipulit renkaiksi, sulata voi kattilassa ja pistä sipulirenkaat kattilaan. Pehmitä niitä, anna hautua parikymmentä minuuttia. Lisää sen jälkeen viini, lihaliemi ja mausteet. Kuumenna keitto poreilevaksi ja sen jälkeen alenna lämmöt haudutukselle. Tsupattele keittoa puolen […]

Read More
10.11.2017
Juttuja

Olen naputellut blogia kevättalvelta saakka myös valtakunnan Marttojen uudistuneille verkkosivuille. Käykäähän kurkkaamassa https://www.martat.fi/blogi/saariston-martta/

Read More
06.11.2017
Kikhernetahna eli hummus

2 pkt GoGreen tarjoiluvalmiita luomukikherneitä  oliiviöljyä 3 isoa valkosipulin kynttä sitruunan mehua suolaa mustapippuria 0,5 dl kermaviiliä tai luonnonjugurttia   Sekoita sauvasekoittimella kikherneet, johon lisäät myös silputut valkosipulin kynnet. Purista sitruunasta sekaan mehua. Kaada oliiviöljyä ohuesti ja jatka sekoittamista. Kun tahna alkaa olla sopivasti notkeaa lisää vielä kermaviiliä. Mausta tahna vielä suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile […]

Read More
14.10.2017
SIENIKURPITSAPASTEIJAT

500 g/pkt torttutaikinalevyjä 1 pieni sipuli 2 valkosipulin kynttä pätkä kesäkurpitsaa 0,5 l suppilovahveroita oliiviöljyä timjamia rakuunaa suolaa mustapippuria valkoviinietikkaa 150 g cheddar-juustoa kananmuna Hakkeloi sienet, sipuli ja valkosipuli. Pilko kesäkurpitsa pieniksi suikaleiksi. Raasta juusto.  Laita sienihakkelus pannulle ja paistele öljyssä. Lisää sekaan sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää tarvittaessa öljyä. Kun kaikki ovat kypsyneet, lorauta […]

Read More
05.10.2017
Tattirisotto

reilu puoli litraa pilkottuja tatteja 2 rkl oliiviöljyä 2 sipulia 3 valkosipulin kynttä 100 g voita 3 dl risottoriisiä litra kanalientä (litra vettä, johon keitetty kaksi kanaliemikuutiota) suolaa, mustapippuria, timjamia noin 2 dl parmesania lastuina Pilko sipulit ja valkosipulit. Laita kattilaan ja kuullota kaikki öljyssä. Lisää voi, sulata ja siihen kaikkien sekaan risottoriisi. Pyöritä ja kieritä. […]

Read More
02.10.2017
Uunilohi

Laita lohifile uunivuokaan. Pilko pätkä purjoa, valkosipulin kynsi, pieni paprika ja fenkoli. Nuo lohifileen kylkeen ja vielä muutama pottu sekä 4 desiä kermaa. Ropsuttele päälle suolaa ja rakuunaa. Paista kaik kypsäksi 200':ssa.  

Read More
19.05.2017
NOKKOSSOPPA

1 sipuli 100 g voita  3 rkl vehnäjauhoja 8 dl maitoa litran verran tuoreita nokkosia suolaa   Pilko ja kuullota sipuli puolessa voimäärässä. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Lisää maito ja vedessä ryöpätyt nokkoset. Kuumenna soppa kiehuvaksi ja lisää loput voista. Surauta soppa sauvasekoittimella hienoksi. Lisää suolaa. Tarjoile keitettyjen kanamunan puolikkaiden […]

Read More
19.05.2017
KEVÄTSMOOTHIE

  Voikukka on terveellistä ja sen voi syödä kukkineen, varsineen, lehtineen. Laitoin tähän pari banaania, yhden ison avokadon, puolikkaan sitruunan mehun, hunajaa, kourallisen voikukan lehtiä, kourallisen nokkosta sekä vettä. Smoothie kannattaa jättää paksuhkoksi eikä sitä saa sheikata liikaa. Nam!   

Read More
1 17 18 19 20 21 25