Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
11.04.2017
Aurinkotorttu

pohja: 150 g voita 1 dl sokeria 1 muna 3 dl vehnäjauhoja   päälle: 1 iso tölkki persikoita   täytteeksi: 1,5 dl sokeria 250 g rahkaa sitruunan kuorta raasteena sitruunan mehua  2 dl kermaa 2 munaa 1 rkl maizenaa   Paista ensin pohjaa 10 min 200´ Jatka paistamista päällisineen kaikkineen 175´ kauniin ruskeaksi    

Read More
10.04.2017
Kantarellispelttirisotto

1 iso sipuli 1 iso porkkana 1 varsisellerin varsi 3 rkl voita 250 g speltin jyviä valkosipulia n. 1 l vahvaa kala- tai kasvislientä nokare voita loraus sitruunamehua ruohosipulia n. litra kantarelleja   Sulata voi isossa kattilassa. Kuullota siinä kuutioidut sipuli, porkkana ja varsiselleri. Lisää spelttijyvät ja silputtu valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä hetken verran. Lisää lientä […]

Read More
10.04.2017
Yllätysmunat

Voitele pienet uuninkestävät annosvuoat. Laita uuni lämpenemään 200´. Mittaa vuokaan 2 rkl kermaa. Lisää sekaan esim. silputtua sipulia, maissia, kuivattuja sieniä. Riko päälle pari munaa. Laita vuoat uunin keskiosaan ja kypsennä 7-10 minuuttia, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Keltuaisen tulee jäädä löysäksi. Älä kypsennä liikaa, munat jatkavat kypsymistään vielä uunista oton jälkeen. Päälle rouskaus […]

Read More
07.03.2017
Tomaattikeitto

1 sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 varsisellerin varsi 2 porkkanaa oliiviöljyä 2 tlk tomaattimurskaa 2 dl vettä 1 kasvisliemikuutio leipäviipale mustapippuria suolaa cayennenpippuria loraus kermaa persiljaa Kuori ja pilko sipulit sekä porkkanat. Pätki varsiselleri. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja kuullota kasviksia öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna keiton porista pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Laita leipäviipale […]

Read More
06.03.2017
Gnocchit

1 kg jauhoisia perunoita 2 dl raastettua parmesania 1,5 tl suolaa 1 kananmuna n. 2,5 dl vehnäjauhoja Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta ne survimella. Anna muusin jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita perunamuusiin parmesanraaste, suola ja kananmuna. Lisää jauhoja samalla, kun vaivaat taikinaa pehmeäksi. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa […]

Read More
04.03.2017
Ragú, italialainen lihakastike

4 sipulia 4 valkosipulin kynttä 2 isoa porkkanaa 2 varsisellerin vartta kilo naudan ja porsaan lihaa (lapaa, kylkeä, paistia, niskaa, rintaa) oliiviöljyä voita tuoretta rosmariinia 2 laakerinlehteä tuoretta oreganoa 4 dl punaviiniä 4 dl lihalientä 500 g tomaattimurskaa ripaus sokeria suolaa  mustapippuria  Kuori sipulit, pilko porkkanat sekä selleri paloiksi. Kuullota vihanneksia hetki padassa. Ruskista lihan pintoja pannulla voi-öljyseoksessa […]

Read More
04.03.2017
Focaccia, italialainen leipä

3,5 dl vettä 0,5 dl oliiviöljyä 50 g hiivaa 2 tl suolaa 1 tl sokeria 7 dl vehnäjauhoja Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Vatkaa ja lisää jauhot. Jätä taikina kohoamaan, puolisen tuntia. Öljyä uunivuoka (noin 30x40 cm) ja taputa taikina vuokaan. Laita päälle täytteitä valintasi mukaan; kirsikkatomaatteja, oliiveja, murskattua valkosipulia, […]

Read More
20.02.2017
MANSIKKAKOOKOSVAAHTOTÄYTTEISET LASKIAISPULLAT

Pullataikina: 0,5 l maitoa 50 g hiivaa 1 muna 2 dl sokeria 2 tl suolaa 150 g voita n. 1 rkl kardemummaa n. 1 kg vehnäjauhoja (rikottuja mantelilastuja) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon muna, lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Halutessasi voit lisätä hieman rikottuja mantelilastujakin. Vatkaa voimakkaasti että taikina saa ilmaa. […]

Read More
16.02.2017
PINAATTIKEITTO

1 sipuli 50 g voita 8 dl täysmaitoa 3 rkl vehnäjauhoja 300 g pakastepinaattia suolaa Pilko sipuli pikkusilpuksi kattilaan ja kuullota ne voissa. Lisää jauhot. Kypsennä, älä ruskista. Lisää pinaatti ja maito. Kuumenna keitto kiehuvaksi samalla vispilällä sekoitellen. Kun keitto on sakeutunut sopivaksi, lisää suolaa. Tarjoile keitto puolitettujen kananmunien kera.      

Read More
15.02.2017
UUNIMUNAT

Voitele muffinssivuoka. Laita uuni lämpenemään 200´. Pilko vuokien pohjalle sipulia, tomaattia ja kinkkua. Väriä antamaan voi laittaa vaikka herne-maissi-paprikaa. Riko muna per vuoka ja pistä munat uuniin. Kypsennä munat itselle mieluisaan olomuotoon. Ropsauta myllystä päälle suolaa ja mustapippuria. Helppoa ja hyvää aamupalaksi, lounaalle tai välipaloiksi.   

Read More
1 18 19 20 21 22 25