Piirsin kuvan... Siihen silmät, jotka nauravat ja suun joka hymyilee. Piirsin korvat, jotka jaksavat kuunnella ja sydämen, joka välittää. Piirsin ihmisen, joka on minulle tärkeä. Piirsin sinut ystäväin.
Piirsin kuvan... Siihen silmät, jotka nauravat ja suun joka hymyilee. Piirsin korvat, jotka jaksavat kuunnella ja sydämen, joka välittää. Piirsin ihmisen, joka on minulle tärkeä. Piirsin sinut ystäväin.
2 munaa 5 dl maitoa 20 g hiivaa 2,5 dl vehnäjauhoja 2 dl tattarijauhoja 1 rkl voisulaa 1 tl suolaa Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta. Liota siihen hiiva. Sekoita jauhot, keltuaiset, voisula. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan vähintään 6h tai yli yön. Ennen paistamista lämmitä loput maidosta ja vaahdota valkuaiset kovaksi. Sekoita notkeaksi taikinaksi. Sitten […]
Olkoon kesä tai talvi, meillä ei katsota vuodenaikaa milloin blineillä herkutellaan. Blineistä parhaimmat ovat tietty itsetehtyjä. Pistän reseptini tänne, jotta pääsette tekin testaamaan ohjeen jolla olen blinini jo vuosikausia pyöräyttänyt. Blineille kavereiksi oman maun mukaan vaikkapa mätejä, smetanaa, punasipulia, graavikalaa, poroa... Tästäpä ei herkut enää parane... on maut niin sanotusti kohdallaan!
iso lehtitaikinalevy (esim. Myllyn paras) 500 g naudanjauhelihaa 1 dl pitkäjyväistä riisiä 3 dl vettä 1 sipuli 1 rkl öljyä 1 tl suolaa pari rouskausta mustapippuria myllystä hippunen valkopippuria kananmuna Riisi keitetään vedessä kypsäksi. Sipuli hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä. Pannulle lisätään jauheliha. Paistetaan kypsäksi, maustetaan ja annetaan jäähtyä. Uunipellille laitetaan leivinpaperi ja sille […]
Tällä omalla lihamakaronilaatikkoreseptilläni syntyi iso uunipellillinen rapsakkaa kotiruokaa Lihaseos: 500 g naudan jauhelihaa 1 iso sipuli suolaa mustapippuria Jauheliha paistellaan pannulla kypsäksi ja seassa kuullotellaan pilkottu sipuli. Lisätään sekaan suolaa ja rouskautellaan myllystä mustapippuria. 500 g täysjyvä-makaronia lisätään kattilan kiehuvaan veteen ja annetaan olla hetken verran kypsymässä. Puolikypsistä makaroneista kaadetaan vesi lävikön läpi. […]
Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula pisti someen männä viikolla makaronilaatikon rapean kuoren ystäville varsin houkuttelevan vinkin. Siitäpä itsekkin innostuin tuunaamaan lihamakaronilaatikkoa ja paistoinpa minäkin sen tällä kertaa pellillä ohuen rapsakaksi. Päälle pistin omia pakastettuja kirsikkatomskuja sekä omaa kuivattua basilikaa. Kaiken kruunasi tuore valkosipuli. Laitan teille tämän reseptin tuonne reseptilaariini. Rouskis ja nam!
Terveiset piirastehtaalta! Pikkujoulujen ruokatarjoilut tekivät kauppansa, mutta juhlistapa tuppaa silti jäämään ylimääräistä kun isoilla kauhoilla hämmennetään. Mitäänhän ei saa heittää pois, joten kinkunrippeistä kinkkupiiraita ja graavilohen lopuista lohipiiraita. Tulipas hyvää vierasvaraa pakastimeen. Rosollin loput nakkasin sitten punajuurilaatikon jatkeeksi. Hävikit tällaisiksi herkuiksi... kekseliäisyyttä keittiöön!
Pikkujoulukausi avattu! Viikko sitten... ja tällä kertaa kotioloissa. Mukavaa kutsua väkeä koolle ja viettää leppoisaa perjantai-iltaa. Oli perjantai 13. päivä - onnen päivä! "Pöytien ääressä syötiin paistia ja juotiin lientä. Soihdutkin sammuivat ja sitten tontut hiipivät kotikoloihinsa." TipTap, kiitos!
Nyt syksyä supummalleen eletäänhän jo marraskuulla! Luulin muutama viikko takaperin tehneeni tämän syksyn viimeisen omenapiiraan, mutta kuinkas kävikään. Täälläpä kökötän nyt kyökissä hyväntuoksuisen omenapiirakan kanssa. Kokeilkaas hyvää reseptiäni!
150 g voita 1 dl sokeria 1 muna 3 dl vehnäjauhoja Päälle: omenaa, kanelia Täyte: 1 kermaviili 1 muna 0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna jonka jälkeen jatketaan jauhoja seokseen vatkaten. Levitä taikina vuokaan. Päälle omenalohkoja, kaneli ja sekaisin vatkattu täyteseos. Paista 200´kauniin herkulliseksi.