Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
02.11.2015
KURPITSAKOOKOSKAKKU

( taikinasta saat kaksi pientä vuokakakkua ) 4 munaa 2 dl sokeria 200 g voita 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 dl kookoshiutaleita 1,5 dl kurpitsasosetta   Munat ja sokeri vatkataan. Lisätään sulatettu voi ja kuivat aineet. Lopuksi taikinaan sekoitetaan kurpitsasose. Taikina kulhosta voideltuihin, korppujauhotettuihin, kakkuvuokiin. Uuni 175 asteeseen ja paistoa kypsäksi n. 45 min - 1 […]

Read More
02.11.2015
KURPITSA-AIKAA

Kurpitsoja siellä, kurpitsoja täällä. Kurpitsoja siellätäällä, kaikkialla. Kurpitsasesonki on parhaimmillaan. Amerikkalaiset osaavat hyödyntää kurpitsaa käyttöönsä aivan eri mittakaavalla kuin me suomalaiset. Noo, heillä on Halloween kurpitsoineen ja karnevaaleineen. Kurpitsoja koristeiksi, mutta myös raaka-aineena makeisiin ja suolaisiin syöminkeihin. Rohkeasti nyt kaikki kokeilemaan!     Kurpitsa-aikaan ostan yleensä jättikurpitsan ja keitän sen soseeksi. Jokasyksyiseksi perinteeksi on tullut mehevän kurpitsakookoskakun […]

Read More
20.10.2015
OMMOO LOMMOO

Loma - ihmisen parasta aikaa! Tekeepä hyvää ottaa irti arjen perusaskareista ja pyörähtää välillä muihin maisemiin, toisiin touhuihin. On mukava vietellä pari päivää ihan löysin rantein. Leppoistaminen, päivän sana, on ja tulee olemaan yksi perussana elämässäni. Muistaisipa ja pystyisipä meistä jokainen huomioimaan sitä elämässään edes jollakin tavoin. Leppoisaa tiistaipäivää kaikille!

Read More
12.10.2015
KURPITSASALAATTI

2 litraa kurpitsaa kuutioina liemi: 4 dl etikkaa 2 dl vettä 600 g sokeria 1 kanelitanko 0,5 tl kok. valkopippureita Kiehauta liemi. Lisää kuutiot liemeen. Keitä kuutiot miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Nosta kuutiot tölkkeihin ja lisää liemi päälle.  

Read More
12.10.2015
SUPPILOVAHVEROKEITTO

  1 litra tuoreita suppilovahveroita 1 sipuli 1 rkl rypsiöljyä 1 litra kasvislientä ripaus valkopippuria 150 g Koskenlaskija sulatejuustoa 1-2 tl rakuunaa 1-2 tl kirveliä 1 rkl maizenaa 1 dl kermaa Pilko sienet, kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä, lisää sienet ja haihduta sienistä poistuva neste. Lisää suurin osa kasvisliemestä ja mausteet. Pilko sekaan juusto ja […]

Read More
12.10.2015
SUPPILOVAHVEROPIIRAS

    pohja: 200 g voita 3- 3,5 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa Piirakkavuoalliseen tarvitset parisen kourallista tuoreita sieniä, jotka ensin pistetään pannulle nesteet poishaudutellen. Sitten lisätään hieman voita ja pilkottu, iso sipuli. Väriksi olen piklkkonut joskus punaisen paprikan. Mausteeksi voi nakata esim. timjamia ja suolaa. Taikina levitetään […]

Read More
12.10.2015
VALKOSIPULIETANAT

24 etanaa (4 annosta) maustevoi: 100 g voita 1 iso valkosipulin kynsi 1 salottisipuli 3 rkl hienonnettua persiljaa 2 tl sitruunan mehua suolaa valkopippuria Huuhtele etanat ja anna kuivahtaa. Laita uuni kuumenemaan 250´C . Hienonna valkosipuli, salottisipuli ja persilja pehmeän voin sekaan. Sekoita maustevoin ainekset tahnaksi. Laita etanapannun joka koloon etana ja päälle reilu nokare […]

Read More
12.10.2015
SUKLAAMOUSSE

125 g tummaa suklaata 1 kananmuna 2 rkl konjakkia (tai cointreuta tai rommia) 3 dl kuohukermaa Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää muna ja alkoholi. Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kolmannes vaahdosta suklaan sekaan ja sekoita. Kaada suklaakermaseos kermavaahdon sekaan. Sekoita varovasti. Kaada valmiiksi 4  annosta annoskulhoihin tai laseihin. Laita […]

Read More
12.10.2015
PUNAJUURILAATIKKO

    4 punajuurta 3 dl täysjyväriisiä 1 l kasvislientä 2 sipulia 1 dl soijajauhoja korppujauhoja yrttisuolaa oliiviöljyä Riisi keitetään melkein kypsäksi kasvisliemessä. Puunajuuret ja sipulit kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Raasteet, yrttisuola ja soijajauho lisätään riisikasvisliemiseoksen sekaan. Uunivuoka öljytään ja seos kaadetaan vuokaan. Pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja laatikko pannaan kypsymään uuniin. 200´C, n. 40 minuuttia. […]

Read More
12.10.2015
AVOKADOPASTA

1 valkosipulinkynsi ½ chiliä (poista siemenet) 1 lime 2 kypsää avokadoa (jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu) suolaa mustapippuria loraus oliiviöljyä kourallinen basilikaa kourallinen lehtipersiljaa tai korianteria 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa 30 g (1 dl) raastettua parmesaania 400–500 g spagettia Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot […]

Read More