Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
12.10.2015
OMENAMARMELADI

2 kg omenoita  1 kg hillosokeria  Kuori omenat ja poista siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja keitä pienessä vesimäärässä. Sekoita pehmenneet omenat soseeksi ja lisää sokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 20 min. Jäähdytä hetki ja annostele marmeladi lasitölkkeihin. Huom! Jos haluat tehdä sosetta lisäät vain sokerin lisäämiseen jälkeen keittovaiheessa hieman vettä.

Read More
12.10.2015
OMENAKAURAHERKKU

Kuori noin 10 omenaa, poista siemenkodat ja lohko uunivuokaan. Laita paistinpannulle 100 g voita, 3 dl kaurahiutaleita ja 1 dl fariinisokeria. Sekoita nuo ainekset lämmöllä keskenään ja lisää seos omenalohkojen päälle. Paista herkkua uunissa 200' n. 30 min. Herkuttele jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Read More
07.10.2015
Runo

"Teen teen tattusia, leivon leivon leipäsiä, makoisia, maitoisia, silitän, silitän, nakkaan, nakkaan uunihin ja suukkuhun.” "On hyvä puhua ruuasta, mutta parasta on laittaa ruokaa, ja kaikkein parasta on syöminen." Ruotsalainen sananlasku

Read More
06.10.2015
SADONKORJUUTA...

"On omenoita nyt punaisia puussa. Kun oikein toivotaan on ne meidän suussa. Sinulle, minulle, hei jokos maistaa saan? "

Read More
06.10.2015
HYVÄÄ MATKAA!

Viime viikolla hanhi- ja kurkiaurojen paljous taivaalla sai mielen taas kaihoisaksi. Niillä on edessään pitkä matka niinkuin meilläkin pitkää aikaa läpi pimeän syksyn ja talven kevääseen. Ei onneksi aika mennyt muuttolinnuille vilkutellessa kun viikolle mahtui paljon muutakin tapahtumaa ja tekemistä laidasta laitaan.

Read More
06.10.2015
Hernesoppaa ja pannaria!

Hernesoppaa ja pannaria! tästä pääset Hernesoppa reseptiin

Read More
06.10.2015
KANTARELLIRISOTTO

500 g kantarelleja 150 g voita 1 l vahvaa kanalientä 6 dl risottoriisiä 3 sipulia 3 valkosipulinkynttä 1 dl kuivaa valkoviiniä 1 dl raastettua parmesaania 1 dl kermaa 0,5 tl sahramia suolaa mustapippuria parmesaanilastuja basilikaa/ rucolaa Paista kantarellit voissa ja siirrä ne sivuun. Kuullota pilkotut sipulit. Lisää riisi ja murskattu valkosipuli, jatka kuullottamista. Lisää viini […]

Read More
06.10.2015
HERNESOPPA

500 g kuivattuja herneitä 3 l vettä pala palvikinkkua 1 sipuli suolaa meiramia Poista herneistä mahdolliset roskat. Huuhtele herneet. Laita ne ja vesi kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä yön yli. Mittaa kylmä vesi kattilaan, lisää herneet ja sipuli. Anna sopan porista vähintään pari tuntia. Lisää kuutioitu kinkku keittämisen loppuvaiheessa. Mausta valmis keitto meiramilla ja suolalla.

Read More
06.10.2015
KONJAKILLA MAUSTETTU LUUMUOMENAHILLO

  500 g kypsiä punaisia luumuja 500 g omenoita (kiinteä ja hapokas lajike) 1 dl vettä 8 dl hillosokeria 2 kanelitankoa 5 kokonaista neilikkaa 2 rkl konjakkia Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivet. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää vesi. […]

Read More
06.10.2015
SÄILÖTYT VIHREÄT TOMAATIT

  kilo sipuleita 2 kiloa vihreitä tomaatteja 4 rkl suolaa Liemi: 900 g sokeria 4,5 dl vettä 4,5 dl etikkaa 20 kpl kok. neilikoita 1 kanelitanko Viipaloi sipulit ja tomaatit. Lado ne suolan kanssa kerroksittain astiaan ja anna niiden seistä yön yli. Kaada seuraavana päivänä astiaan kehittynyt neste pois. Kiehauta liemi. Keittele tomaatit ja sipulit […]

Read More