Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
05.07.2023
Keltaretiisipikkelsi

Yhteistyössä DeliVerden kanssa Retiisi... niin, se punainen, pieni ja pyöreä juures! Ensimmäistä kertaa kohdalleni osui hiljattain keltainen retiisi. Keltaretiisi on kirpeän kepeää kesärouskuteltavaa kuten punainen tai punavalkoraitaiset kaverinsakkin. Se sopii salaateihin, juustojen kanssa tai ihan sellaisenaan. Itse kokeilin tätä retiisiä pikkelsinä ja kylläpä tulikin hyvää hampurilaisten kylkeen. 6 keltaretiisiä, 1 dl sokeria, 0,5 dl etikkaa, […]

Read More
05.07.2023
Kermahaudutettua kyssäkaalia

Yhteistyössä DeliVerden kanssa. Tunnistatko tämän komean mukulan? No sehän on kyssäkaali eli kaalirapi. Sitä viljellään vielä varsin vähän Suomessa, vaikka käyttömahdollisuudet ja kasvuolosuhteet olisivat meillä suotuisat. Ravinteikas kyssäkaali muistuttaa ulkomuodoltaan lanttua ja naurista. Väriltään se voi olla vaalea, vihreä tai violetti. Se on monikäyttöinen ja sopii syötäväksi niin raakana kuin kypsennettynä, raasteena tai lohkoina se […]

Read More
29.06.2023
Savulohilasagne

Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy Savulohikastike: 2 isoa sipulia 3 porkkanaa Öljyä Valkosipulia ja chiliä oman maun mukaan 3 tlk tomaattimurskaa 300 g savulohta (Kala-Lapin Tulisavu erinomainen) Mustapippuria Suolaa Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkkasessa. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää sipulien sekaan. Lisää tomaattimurskat, sekoita, mausta chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Pilko savulohi kastikkeeseen […]

Read More
17.06.2023
Savulohilaari

Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy Kesäkeittiöstä helposti hyvää. Yhden laarin taktiikalla kunnon setti suolapalaa. Tarjoilla voi lämpimänä tai kylmänä, piknik-palaksi tai veneeseen, arkeen tai kesäjuhlaan. On Kala-Lapin Tulisavu-lohta viipaloituna, uunissapaahdettuja eilisen perunoita, punasipulia ja sipulin vartta, keitettyjä munia, ruisleipää ja sitruunaista kermaviilikastikettakin kylkiäisenä. Pese ja halkaise perunat uunipellille. Liruttele päälle hieman öljyä. Paahda perunoita 200´C kauniin […]

Read More
03.05.2023
Piian piimälimput

(3 vuokaleipää) Litra piimää 2 hiivaa 1 dl siirappia  1 rkl suolaa 1 rkl kuminaa 0,5 rkl pomeranssin kuorta 0,5 rkl anista 1 dl rypsiöljyä 10 dl ruisjauhoja 10 dl vehnäjauhoja  Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon siirappi sekä mausteet ja öljy. Lisää jauhoja taikinaan ja vaivaa hyvin. […]

Read More
10.02.2023
Yllätä yrteillä ja salaattipöydällä

Viekottele vihreällä! Anna vaihteluksi lahjana kimppu tai ruukullinen yrttejä ja kata pöytä herkullisin salaattinaposteluin. DeliVerden salaatit ovat mitä parhain valinta tähän yhteyteen, sillä niissä on makua, tuoksua, säilyvyyttä ja ulkonäköä. Niitä todellakin kehtaa haistella, maistella ja silmäillä. Salaatiksi tähän herkkupöytään valitsin Deliverden makoisan Delisalaatin, joka on kattauksiin rapsakan rapea ja ryhdikäs. Avokadotäyte salaattipedille on ihanan […]

Read More
02.02.2023
Veriletut

Veriletut, klassikot pöydässä! Milloin söit tai paistoit viimeksi näitä retroherkkuja? Muutamia vuosia vierähti ja tänään löytyi meidän pöydästä verilettuja puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera. Olipas hyvvee ja itsepaisteltuna tietty aina parhaimpia! 5 dl naudan verta 5 dl täysmaitoa 3 dl ruisjauhoja 1 iso sipuli 2 kananmunaa 1,5 tl suolaa 1 tl meiramia voita paistamiseen Sekoita vereen […]

Read More
20.01.2023
Kylmäsavuhaukipiirakka

Pohja: 200 g voita 3 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl kermaviiliä Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut suolan ja leivinjauheen. Lisää joukkoon kermaviili. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa hetken verran 200´C. Täyte: 1 sipuli 100 g Kala-Lapin kylmäsavuhaukea 1 Veljesten suolakurkku Tilliä Mustapippuria 1 prk creme […]

Read More
12.01.2023
Helposti hyvää, tuorejuustolohiterriini

2 liivatelehteä 150 g kylmäsavulohta (Kala-Lapin kylmäsavu pala) 150 g graavilohta (Kala-Lapin graavi pala) 1 dl creme fraichea 2 dl maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia) Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Pilko lohet pieniksi palasiksi. Sekoita creme fraiche ja tuorejuusto keskenään kattilassa. Lämmitä seosta hieman ja sulata sekaan kevyesti puristetut liivatteet. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä […]

Read More
20.12.2022
Porsaan etuselkä on joulupöydän kunkku!

Nyt tai ei koskaan kannattaa hyödyntää se tiskin edullisin porsaanlihatarjous sekä suosia viime satokauden antimia juuresosastolta. Tarjolla on mitä maukkainta lihaa ja kasviksia, kotimaisia sellaisia. Ja koko ateria kypsyy säästeliäästi samassa uunissa samoilla lämmöillä. Porsaan etuselkää uunijuureksilla neljälle. Kotiruokaa arkeen tai pyhään, joulunajan ruokaa parhaimmillaan.  Raaka-aineet porsaan etuselkään: 1 kilo porsaan etuselkää   1 sipuli […]

Read More