Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
22.12.2021
Saariston Martan joulutervehdys

Spelttipuuro1 litra täysmaitoa noin 2 dl Birkkalan Spelttihelmiä 0,5- 1 tl suolaa.  Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita joukkoon spelttihelmet. Hauduta puuroa hiljalleen kannen alla noin 40- 50 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro suolalla.  päälle: Meritalon omenahilloa ja hasselpähkinärouhetta. Meritalon tyrnihilloa ja pakastetyrnejä.  Saariston Martan blinit 2 munaa 5 dl täysmaitoa 20 g hiivaa 2,5 dl vehnäjauhoja […]

Read More
14.10.2021
Paprikavärit purkkiin!

noin 1,5 kg erivärisiä paprikoita 1 kokonainen valkosipuli 2 chilipaprikaa suolaa mustapippuria 6 dl oliiviöljyä 1 dl vettä limen mehua tuoretta timjamia Puolita paprikat ja poista niistä siemenet. Laita ne uunipellille ja paista niitä 200´C kunnes paprikat alkavat pehmenemään. Laita kypsät paprikat kuumennettuihin lasipurkkeihin. Pistä purkkeihin myös parit timjaminoksat. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Poista […]

Read More
28.09.2021
Säilötyt punajuuret

2 kg pieniä punajuuria mausteliemi: 1 litra vettä 3,5 dl sokeria 1 rkl suolaa 10 kokonaista neilikkaa 5 dl väkiviinaetikkkaa Pese punajuuret, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Keitä ne vedessä kypsiksi. Lado kypsät punajuurilohkot uunikuumennettuihin tölkkeihin (ja lopuksi kiehauta kannet). Keitä mausteliemi, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi punajuurien päälle. Sulje tölkit heti. Herkkuja ruokapöytään. Sadonkorjuu moninkirjavine […]

Read More
30.08.2021
Ruskajuustoa ja ananasta

Kaupallinen yhteistyö Kolatun juustola Oy Ruskajuustoananasvartaat! Vartaisiin tai kostutettuihin puutikkuihin tuoretta ananasta ja Kolatun Ruskajuustoa… hunajavoilla valellen, parilapannulla paistellen tai grillaten, rosmariinia ja ripsaus kanelia vielä kylkeen. Pääruoan kaveriksi tai jälkiruoaksi. Maut enemmän kuin kohdallaan, kannattaa kokeilla.

Read More
13.08.2021
Voihan dippien dippi!

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Dippauskastike, joka sopii käyttöön kuin käyttöön ympäri vuoden. Se on hyvää grilliruokien kylkeen... lihan, kalan, kasvisten seuralaiseksi. Suolaisten pannukakkujen ja lettujen lisukkeeksi. Naposteluun ja suurempiin syöminkeihin. Arkeen tai juhlaan. Voihan dippien dippi, jonka herkullisen maun saat Kolatun juustolan vuohenmaidosta tehdystä valkohomejuustosta! 200 g Kolatun Chèvre valkohomejuustoa 2 dl creme fraichea […]

Read More
30.07.2021
Cheddarpunajuuripiiras

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy. Punajuuren satokausi alkaa olla parhaimmillaan. Monelta punajuuret jäävät unholaan, mutta suosittelen lämpimästi tämän maukkaan juureksen käyttöä. Onko kenties tiedossa juhlia hämärtyviin iltoihin... rapujuhliin, sadonkorjuujuhliin tai loppukesän venetsialaisiin, muinaistulien yöhön? Tässä resepti ihanan juustoisalle punajuuripiiraalle josta ei voi kuin tykätä maun ja värinkin suhteen. Tee, maista ja ihastu! Valmis pakastetaikina suolaiselle […]

Read More
25.07.2021
Valkosipuliset ravunpyrstöt

Lapsuuden ja nuoruuden tuttu herkku etelän matkoilta. Useinhan näitä ravintolaillallisella alkupalana naposteltiin kun vanhempien kanssa Espanjassa 80- ja 90-luvulla matkusteltiin. Lauantain iltapalaksi kokkailin nämä Gambas al ajillo, valkosipuliset ravunpyrstöt. Muy delicioso olis sanonut espanjalainenkin… pökerryttävän hyvää! 400 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste) oliiviöljyä yksi kokonainen valkosipuli puolikkaan sitruunan mehu 1 tl savupaprikajauhetta hieman chilihiutaleita tai tuoretta […]

Read More
23.07.2021
Lisukkeita grilliruoalle

Näin se käy näppärältä! Grilliruokien kylkeen simppeliä, valmista kädenkäänteessä, raikasta ja kaunista. Perinteiseen tomaattisipulisalaattiin tarvitset tomaatteja ja sipulia. Viipaloi ne tarjoiluastiaan. Loirottele päälle oliiviöljyä, rouskauttele myllyistä mustapippuria ja suolaa. Sekoita ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Fenkolisalaattiin tarvitset ison fenkolin, jonka siivutat oikein ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja liruttele päälle oliiviöljyä […]

Read More
20.07.2021
Kesäinen kuttucheddarpiirakka

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Tukuisan ruokaisaa piirakkaa tarjolle kesäpöytiin vaikka salaatin kera tai sellaisenaan herkuteltavaksi. Hyvää ja makoisaa, koska kuttucheddar luo kivaa lisämakua täytteessä. Valmis pakastetaikina suolaiselle piirakalle Alimmaiseksi: 500 g naudan jauhelihaa kesäkurpitsaa tomaatteja suolaa, mustapippuria ja timjamia Päällimmäiseksi: 1 prk Creme fraichea 2 dl kermaa 2 munaa suolaa Kolatun Waldemar kuttucheddaria 150 […]

Read More
11.07.2021
Kesänapostelua!

Pikkusuolaisia vinkkejä hellepäivien, kesätouhujen tiimellykseen. Hyvää ja helppoa settiä! Leipä siivutetaan ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaleet asetellaan tarjoiluastialle ja niille lirutellaan hieman oliiviöljyä. Leipien päälle laitetaan siivut ilmakuivattua kinkkua. Koristellaan esimerkiksi vadelmin ja mintun lehdin. Kaunista hyvää! Tarvitaan Kartanon perunalastuja, joille lusikoidaan smetanaa tai creme fraichea, kirjolohen mätiä, sipulin vartta ja/tai korianteria. Lopuksi vielä myllyrouskaukset mustapippuria. Mums […]

Read More
1 3 4 5 6 7 25