Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
09.07.2021
Sillilaari

Kelit senkun lämpenee ja kesäruokavinkit vaan paranee! Täs on sulle yhden laarin taktiikalla kunnon setti pikkusuolaista. On sillifilettä viipaloituna, uunissapaahdettuja eilisen perunoita, punasipulia ja sipulin vartta, paistettuja munia, ruisleipee ja sitruunaista kermaviilikastikettakin tietty. Kastikkeeseen tarvitset kermaviiliä, turauksen sinappia, hippuset sokeria ja suolaa sekä valkopippuria. Puolikkaan luomusitruunan mehun sekä raastettua kuorta. Se on kesien kesä ny, […]

Read More
15.06.2021
Chimichurri, herkkukastike!

Argentiinalainen chimichurri-kastike, herkkukastike, joka syntyy käden käänteessä. Se sopii mitä parhaiten kesän grilliruokien kylkeen lisukkeeksi ja on myös mitä mainioin marinadinakin. Kauniin värikkääseen kastikkeeseen tarvitset... 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl punaviinietikkaa 3 valkosipulin kynttä 1 dl lehtipersiljaa 1 dl korianteria 1 tuore chili noin 1 tl suolaa 0,5 tl savupaprikajauhetta pari tiristystä limen mehua Yhdistä […]

Read More
10.06.2021
Savujuustoinen kesäsalaatti

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Kevyttä kesäherkkua, salaattia lisukkeeksi tai ihan sellaisenaan savujuustoisena raikkaana kesätarjoiluna. Salaatit valmistuvat näppärästi ja niissä on hyvä käyttää kaikkea mitä keittiöstä sattuu löytymään. Tämän salaatin tarjoiluvadin pohjalle laitoin ensin vihersalaattia. Juustohöylällä siivutin pitkittäin leveitä kurkkusiivuja, jotka rullasin. Yhden omenan kuorin, poistin siemenkodan ja viipaloin lohkoiksi. Herneitä ropsuttelin joukon jatkoksi. Kolatun […]

Read More
09.06.2021
Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkät, hentoiset, herkän pehmoiset. Ensin painellaan omaan metsään - tai kysytään metsänomistajalta lupa, sillä kerkkien keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kerkät ovat kuusen vuosikasvuja ja niiden poistaminen vahingoittaa hieman puun kasvua. Keruuta varten kannattaa valita kaadettu tai huonokasvuinen yksilö. Sitten vaan kerkkäsaalis vesikattilaan tsupattamaan kuusenkerkkäsiirappia varten. Keittiö on ihanasti tulvillaan metsäntuoksua. Hämmentämistä ja paljon sokeria tarvitaan, […]

Read More
28.05.2021
Ruskajuustoinen perunasalaatti

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Juustoa perunasalaattiin, kyllä! Tässäpä mukavan täyteläinen mutta kepeä lisuke tai ihan sinällään syötäväksi. Lohko kulhoon keitetyt eilispäivän perunat. Lisää rinnalle kapriksia. Purista päälle sitruunan mehua. Pilko sipulin varsia pätkiksi sekä Kolatun Ruskajuustoa suupaloiksi. Sekoita kastike Kolatun Ahon maustamattomasta jogurtista, töräytä sekaan sinappia ja hieman hunajaakin. Rouskauta myllystä joukkoon mustapippuria sekä […]

Read More
18.05.2021
Briejuustopelti

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Haluaisitko tarjota kertapellillisellä koko pöydän kestitykseen hyvää naposteltavaa, dippailtavaa? Tässäpä varsinainen hitti valkohomejuuston, valkosipulin ja tomaattien ystäville. Ensinnä tarvitaan Kolatun Verneriä, samettisen pehmeää vuohenjuustobrietä niin maittava makumatkailu voi alkaa. Uunipellille pistin aimo kimpaleen Verneriä, reippaasti kirsikka- ja terttutomaatteja, reilusti valkosipulia ja punasipulia lohkoina. Valkosipulin irtonaisemmista puolikkaista hakkeloin sipulia tomaattihakkeluksen sekaan […]

Read More
28.04.2021
Friteerattua juustoa sitruunadipillä

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Naposteluun, välipalaksi, alkupalaksi... friteerattua Kolatun Ruska-juustoa ja kylkeen pirteän raikas sitruunajogurttidippi. Herkkujen herkku, takaan että tykkäät! Pilko Kolatun Ruska-juustoa pikkutangoiksi. Ota kolme lautasta, joihin yhteen laitat vatkattua kananmunaa, toiseen vehnäjauhoja ja kolmanteen korppujauhoja. Paneroi juusto eli pyörittele se ensin kananmunassa, sitten vehnäjauhossa, josta taas uudelleen kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Tärkeää […]

Read More
16.04.2021
Chèvreherkkuset

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Grillikelit tulla jollottaa! Otin varaslähdön kesään keittiössä ja tein Kolatun Chèvrellä täytettyjä herkkusieniä. Mikä makumatka! jättiherkkusieniä Kolatun Chèvre valkohomejuustoa öljyä sipulia valkosipulia ilmakuivattua kinkkua vaaleaa leipää yrttejä (esim. rucolaa) Poista sienistä jalat. Pilko ne pannulle. Pilko pannulle myös sipulia sekä valkosipulia, lisää öljyä. Kuullottele ja pilko samalla leipää kuutioiksi. Nakkase […]

Read More
28.03.2021
Ruskajuustoperunat minttujogurttisoosilla

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Mikäs sen parempi setti ruokapöytään kuin iso uunivuoallinen lisuketta ja soosia kylkeen. Ruskajuustoperunat maistuvat mainiosti minkä tahansa lihan tai kalan kanssa tai ihan sellaisenaankin raikkaan jogurttisoosin kera. Isoon uunivuokaan tarvitaan... noin 20 perunaa kolme sipulia kolme isoa valkosipulia kaksi luomusitruunaa reilu 200 g Kolatun Ruskaa (paistettu munajuusto) tuoretta rosmariinia suolaa […]

Read More
20.03.2021
Valkosipulileipäset

Helposti hyvää... testaa vaikka ja herkuttele makoisasti! Tarvitset vaalean leivän. Uunipellille viipaloit siitä tarvittavan leipämäärän. Ota reilu pala pehmeäksi lämmitettyä voita. Sekoita voin joukkoon rutkasti pilkottua valkosipulia, persiljasilppua, rouskauttele myllyistä vielä suolaa sekä mustapippuria. Levitä valkosipulivoita reilusti leipäviipaleille. Paista leipäset 200´C kauniin ruskeiksi. Paiston jälkeen ripottele niiden päälle raastettua parmesania ja ropsaus persiljaa.

Read More
1 4 5 6 7 8 25