Tein meille kalenterin joulun odotukseen. Lahjapaperoin 24 tulitikkuaskia ja teippasin niihin ripustuslangat. Numeroin tietty jokaisen ja sujautin askeihin yllätykset. Nyt on pöytäkuusi yllätyksiä täytenään. Hyvää joulun odotusta!
Tein meille kalenterin joulun odotukseen. Lahjapaperoin 24 tulitikkuaskia ja teippasin niihin ripustuslangat. Numeroin tietty jokaisen ja sujautin askeihin yllätykset. Nyt on pöytäkuusi yllätyksiä täytenään. Hyvää joulun odotusta!
n. 200 g lehtikaalia 3 omenaa 2 dl karpaloita tai puolukoita 2 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. hassel, pekaani tai manteli) sitruunamehua Kastike: puolikkaan sitruunan mehu 3 rkl karpalo- tai puolukkamehua 1 rkl juoksevaa hunajaa 5 rkl rypsiöljyä suolaa Pilko lehtikaali ohuiksi suikaleiksi ja asettele suikaleet tarjoiluvadille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Liruttele kastiketta salaatin päälle sopivasti. […]
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Köröttelen autolla Someron Pitkäjärven suuntaan, Kolatun Juustolaan. Kauniit ovat maisemat, mutta vielä kauniinpaa on tienoo kun lähestyn Kolatun pihapiiriä peltomaisemineen. Innokkain katsein hyvänmielen vuohifiguurit juustolan seinällä ottavat minut vastaan. Innokkain vastaanottaja koko juustolan pihapiirissä on kyllä yksivuotias ihanuus, labradorinnoutaja Manta. Lieköhän tuollaisen kiltin energisyyden saa, jos popsii päivän murkina-annoksensa juustoina […]
Mikäs sen parempaa kuin pitkään padassa muhinut kaalijauhelihapata! Herkkua, joka syntyy helposti ja on edullista. Makukin vaan paremmaksi muuttuu sikäli mikäli sitä on enää kaaputeltavaksi padan pohjilta päivän parin jälkeen. Pilko yksi kokonainen valkokaali. Lorauta kuumenneelle paistinpannulle rypsiöljyä. Esikypsytä kaalisilppuja hetken verran pannulla ja siirrä ne siitä sitten pataan. Kun kaikki kaalisilppu on padan lämmössä, […]
Helppoa hetkessä! Leikkaa patongista ohuita siivuja ja asettele ne uunipellille. Sipaise päälle pestokastiketta ja prosciutto-kinkkua. Paista 225’C pikkurapsakoiksi. Liruttele uunin jälkeen niiden päälle oliiviöljyä ja ropsauta vielä yrttiäkin. Italianleipäsiä eli prosciuttopestobruschettoja, olkaa hyvä! Napostele niitä sellaisenaan tai esim. kuin minä eilen oliivien, aurinkokuivattujen tomaattien, kapriksien ja Kolatun Waldemar kuttucheddarin kera.
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy 500 g esim. pennepastaa puoli litraa täysmaitoa noin 300 g Kolatun Juustolan Martta-cheddaria sipuli suolaa mustapippuria valkosipulia korppujauhoja kirsikkatomaatteja tuoretta basilikaa Pilko sipuli ja kuutioi juusto. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sekaan pilkottu sipuli keittämisen loppuvaiheessa. Jätä kypsyys al dente. Valuta pastasta keitinvesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan. […]
Kaupallinen yhteistyö Heinolan Harjupaviljonki Elokuussa 120 vuotta sitten Heinolan kylpyläkaupungissa vihittiin käyttöön romanttisen ulkonäön omaava Harjupaviljonki. Harjupaviljonki oli kylpylävieraiden kävelyretkien tukikohta, paratiisimainen kahvilarakennus. Sieltä avautuviin kansallisromanttisiin maisemiin Ruotsalaiselle, Jyrängön virralle ja Kymille ihastui kulkija jos toinenkin. Jos paikan suosio oli suurta jo aikoinaan, sitä se on ollut vuosien saatossa tähän päivään saakka. Harjupuistossa, aivan Heinolan […]
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Jäikö edellisen päivän savustuksilta muikkuja? Jos jäi, niin nyt niille löytyy hyvä jemma, muikkupiilo. Tällaiset piilot on kylläkin nopeasti löydetty ja herkuteltu alta aika yksikön. Tarvitset savumuikkujen lisäksi lehtitaikinalevyjä, Kolatun Juustolan Martta-cheddaria, tilliä, kananmunaa voiteluun ja halutessasi sesaminsiemeniä koristeluun. Leikkaa lehtitaikinalevy kolmeen osaan. Juustosiivu ja muikkelo päälle. Tilliä kainaloon ja […]
Vuositolkulla olen vanhojen talojen perinneyrttiä lipstikkaa eli liperiä kuivattanut ja käyttänyt pääasiassa keittojen sekä pataruokien maustamiseen. Väellä kasvaa pihoilla ja puutarhoissaan paljonkin lipstikkaa. Monet eivät siitä pidä voimakkaan maun suhteen... monet taasen tykkäävät, mutta käyttö vaan tuppaa jäämään vähänlaiseksi. Itse nappasin vihdoin viimein jemmastani esiin lipstikkakeiton ohjeen ja ryhdyin porisuttelemaan tämän Mysi Lahtisen reseptin kuuluisan […]
Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Pikkusuolaista, naposteltavaa, alkupalailua... 1 rouhea maalaisleipä 150 g Kolatun Chèvre valkohomejuustoa oliiviöljyä pinjansiemeniä salaatinlehtiä kuusenkerkkäsiirappia tai hunajaa Leikkaa leipä viipaleiksi, asettele viipaleet uunipellille ja liruttele niiden päälle hieman oliiviöljyä. Leikkaa juusto siivuiksi ja laita ne leiville. Paahda pinjansiemeniä pannulla kauniin ruskeaksi ja laita tarjoiluastialle valmiiksi salaatinlehtiä ottamaan vastaan lämpöiset herkkuleipäset. […]