Reseptit

Jotain suolaista, jotain makeaa huikopalaksi tai kahvileiväksi. Täältäpä voit löytää jotain vinkkiä näpsäkkään, nopeasti loihdittavaan hyvään.

Miksi pantata itsellään hyväksi todettuja reseptejään? Itselleni on vuosien saatossa kertynyt vinoin pinoin reseptejä. Parhaimpia niistä käytän vuodesta toiseen ja niitäpä eritoten haluan sivuillani jakaa myös teidän käyttöönne.

Mitä mainioin motto kokkailuihin ja syöminkeihin: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".
27.06.2020
Kylmäsavulohipasta

Kaupallinen yhteistyö Kala-Lappi Oy Miten voikaan syntyä vähäisillä raaka-aineilla näin maukasta ja hyvää. Ruokailemaankin pääsee melkein hetimiten. 500 g pastaa 100 g Kala-Lapin kylmäsavulohta sipulin varsia suolaa mustapippuria tuoreita yrttejä esim. timjamia tai tilliä oliiviöljyä Pilko sipulin varret ja kylmäsavulohi. Keitä pastaa paketin ohjeiden mukaisesti. Hieman ennen pastan kypsymistä nakkaa sipulin varret ja lohi pannun […]

Read More
26.06.2020
Kesä ja lettukestit!

Kaupallinen yhteistyö Marjajaloste Meritalo Oy Pannu kuumaksi. Lettuja vino pino, hillot riviin ja kestit pystyyn! Muurikkapannu kyllä löytyy kesäkokkailuihin, mutta useimmiten paistelen letut pannulla hellan lämmöllä... ja voilla tietty. Taikinan sekoittelet näppärästi ja sen voit tehdä jääkaappiin vaikka edellisenäkin päivänä paistovalmiuteen. litra täysmaitoa 4 kananmunaa 5 dl vehnäjauhoja (Kemiön Myllyn lettu- ja vohvelijauhoista tykkään. Jauhoissa […]

Read More
24.06.2020
Katkarapuherkku

400-500 g kuorittuja pakastekatkarapuja 2 prk creme fraichea 2 rkl Dijon-sinappia pieni punasipuli 2 kovaksi keitettyä kananmunaa sipulinvartta tilliä puolikkaan sitruunan mehu suolaa mustapippuria Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sekoita kastike.. creme fraiche, sinappi ja sitruunamehu. Lisää myllystä rouskaukset mustapippuria ja suolaa sekä silputtua tilliä ja pätkittyä sipulin vartta. Pilko pikku punasipuli sekä keitetyt munat […]

Read More
14.06.2020
Huh hellettä!

Kaupallinen yhteistyö Meritalo Oy ja Kolatun Juustola Oy Mehujäät, jugujäät! Helppoa hellehyvää, mitä parhainta viilennystä kesäpäivään. Tarvitset ainoastaan mehujäämuotteja, Meritalon hyvää mehua, Kolatun Juustolan Ahon jogurttia ja pirteän kesämielen. Makuvalinta on sinun sillä loistavia marjamakujahan molemmilta herkkutaloilta löytyy vino pino. Muotteihin kaadat laimennettua mehua mehujäitä varten ja jugujäitä varten tietenkin jogurttia. Helppoa kuin heinänteko! Pakasta […]

Read More
23.05.2020
Cheddar-pompulat

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl ruokasoodaa 1 tl suolaa myllyrouskaukset mustapippuria 50 g voita 2 dl maitoa 160 g Martta-cheddaria (Kolatun Juustola) Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita. Lisää joukkoon pieniksi muruiksi pilkottu cheddar. Sekoita. Pyöräytä taikina tasaiseksi ja levitä se jauhotetulle […]

Read More
11.05.2020
Horsmapiirakka

pari kourapuntillista nuoria maitohorsmia pari sipulia muutamia valkosipulin kynsiä pohja: 200 g voita 3,5 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 1 prk creme fraichea täyte: 2 dl kuohukermaa 1 prk creme fraichea 1 kananmuna 1 tl suolaa (Kolatun Juustolan Martta-cheddaria) Tarkista horsmat, hömpsyttele, huuhtele jos tarpeen. Kuori ja pilko sipulit sekä valkosipulin kynnet. […]

Read More
06.05.2020
Savujuustoinen sienisoppa

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy noin 200 g Torpparin savujuustoa (Kolatun Juustola) 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä 30 g tai 1 dl kuivattuja suppilovahveroita (vastaa noin puolta litraa tuoreita) 2 rkl voita 8 dl vettä kasvisliemikuutio (Reformi) 2 dl valkoviiniä 3 rkl Maizena-suurustetta + 1 dl vettä 1-2 rkl tuoretta rosmariinia sitruunan mehua Kuori ja […]

Read More
30.04.2020
Punasipulipikkelsi

Herkkua helposti! Punasipulipikkelsi on kaunis ja maittava lisuke. Se sopii hyvin vaikkapa hampurilaisten, tacojen ja lämpimien leipien kylkeen. 3 punasipulia, 1 dl sokeria, 0,5 dl etikkaa, 1 dl vettä ja 1 tl suolaa. Siivuta sipulit ohuen ohuiksi renkaiksi. Mittaa muut ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää sipulit seokseen. Jäähdytä ja anna maun tekeytyä ainakin tunnin verran.

Read More
22.04.2020
Marttamaiset juustokinkkupasteijat

Kaupallinen yhteistyö Kolatun Juustola Oy Ai ai, tässä on minun lempijuustoni! Johan tuon nimikin kertoo... Martta. Tapasimme muutamia vuosia takaperin messuilla ja se oli kyllä rakkautta ensipuraisulla. Tämä Kolatun Juustolan lempeän pehmeä lehmänmaitocheddar sopii leppeästi niin ruoanlaittoon kuin leipomiseen. Sanovatpa sitäkin, että Martta myös käyttäytyy kauniisti viinillisessä seurassa. Martasta on moneen! Tällä kertaa se pääsi […]

Read More
21.04.2020
Nötköttilaatikko

Kyllä kuulkaa kelpaa viikko päräyttää käyntiin vanhalla tutulla nötköttilaatikolla! Lapsuudessa meillä tehtiin nötkötistä juuri tätä laatikkoa, lihakeittoa ja ruisleivän päälläkin sitä joskus oli. Opiskeluaikoina 90-luvulla olen tainnut viimeksi tällä kokkailla. Löytyykö sinulta nötköttimuistoja? 4oo g purkki Jalostajan sikanauta valmiste tmv. 10 isoa perunaa 3 sipulia kokonaisia maustepippureita suolaa noin litra maitoa 3 kananmunaa korppujauhoja Kuori […]

Read More
1 7 8 9 10 11 25