06.10.2015

SÄILÖTYT VIHREÄT TOMAATIT

 

kilo sipuleita

2 kiloa vihreitä tomaatteja

4 rkl suolaa

Liemi:

900 g sokeria

4,5 dl vettä

4,5 dl etikkaa

20 kpl kok. neilikoita

1 kanelitanko

Viipaloi sipulit ja tomaatit. Lado ne suolan kanssa kerroksittain astiaan ja anna niiden seistä yön yli. Kaada seuraavana päivänä astiaan kehittynyt neste pois. Kiehauta liemi. Keittele tomaatit ja sipulit liemessä läpikuultaviksi ja lado sitten kaikki purkkeihin liemineen.

 

2 comments on “SÄILÖTYT VIHREÄT TOMAATIT”

  1. Onko sokerin ja veden määrä vaihtuneet? Tuntuu todella makealta ja nähnyt vihreille tomaateille lientä 1:1:2 (etikka, sokeri, vesi) ja myös 1:2:3 pikkelöintiä suositeltu. Ehkä tämän reseptin juju on sokeri?

    1. Hyvä kun varmistelet asiaa. Sain tämän reseptin parikymmentä vuotta sitten tuttavaltani. Tämä on näitä vanhoja "mummojen reseptejä" jotka säilyneet vuosikymmeniä. Olen tehnyt vuosittain näillä mitoilla ja hyvin se aina kauppansa on tehnyt. Hyviä syyspäiviä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *