
kilo sipuleita
2 kiloa vihreitä tomaatteja
4 rkl suolaa
Liemi:
900 g sokeria
4,5 dl vettä
4,5 dl etikkaa
20 kpl kok. neilikoita
1 kanelitanko
Viipaloi sipulit ja tomaatit. Lado ne suolan kanssa kerroksittain astiaan ja anna niiden seistä yön yli. Kaada seuraavana päivänä astiaan kehittynyt neste pois. Kiehauta liemi. Keittele tomaatit ja sipulit liemessä läpikuultaviksi ja lado sitten kaikki purkkeihin liemineen.


Onko sokerin ja veden määrä vaihtuneet? Tuntuu todella makealta ja nähnyt vihreille tomaateille lientä 1:1:2 (etikka, sokeri, vesi) ja myös 1:2:3 pikkelöintiä suositeltu. Ehkä tämän reseptin juju on sokeri?
Hyvä kun varmistelet asiaa. Sain tämän reseptin parikymmentä vuotta sitten tuttavaltani. Tämä on näitä vanhoja "mummojen reseptejä" jotka säilyneet vuosikymmeniä. Olen tehnyt vuosittain näillä mitoilla ja hyvin se aina kauppansa on tehnyt. Hyviä syyspäiviä!