17.11.2018

Piparii

 

 

Siitähän  se sitten lähti, kun halusin tehdä jotain muuta perinteisen piparin väännön oheen.

 

Kaulin taikinan levyksi ja veitsitin sen neliöiksi.

 

 

 

 

 

 

 

Otin esiin tämän päivän keittiövehjesuosikkini... muffinssivuokani. Tällä kertaa käytin vuokaa nurinniskoin toisinpäin. Asettelin muffinssivuokani nurjan puolen päälle paperiset muffinsivuoat ja suhautin niille vuokasprayta. Siihenpä sitten tälläsin yksittäin nököttämään nuo kaikki leikkaamani taikinaneliöt.

 

 

 

 

Hyvinpä kupposet paistuivat 200´C:ssa kauniin rapsakan ruskeiksi. Nappasin niistä paperivuoat pois ja siitäpä olivatkin sitten valmiita täyttöä varten.

 

 

 

 

Mitäs kupposeen täytteeksi? Suolaista... makeaa?

Näiden kupposten täytteeksi pääsivät vaniljarahka, karpalot ja kuusenkerkät.

 

 

 

 

Olipas hyvvee!

 

 

 

 

 

4 comments on “Piparii”

  1. Mainio keksintö, mulla kun nuo perinteiset piparkakut tahtovat aina olla vähän muotopuolia! Ja täytehän voi olla suolaista tai makeaa tai mikä vain siltä väliltä? Kokeilemisen arvoinen!

  2. Hei, piti kokeilla näitä piparikuppeja. Ei olla mitään perinteisten piparien syöjiä, paitsi koirat. Hyvin onnistui, itse pesin pellin hyvin, otin juomalasilla pyörylöitä mitkä laitoin ihan suoraan pohjan päälle. Myllyn paras piparitaikina kyllä repeili, mutta sain 12 piparipohjaa täytettäväksi. Sopiiko, että mainitsen mistä ohjeen sain kun ajattelin julkaista kuvan leipomuksistani. Hyvä idea, käy sekä suolaiseen, että makeaan nämä piparikupit.

    1. Hei. Mukava kuulla leipomuksistasi. Tottahan toki ohjeeni maininta sopii, kiitos siitä. Hyvää joulun odotusta!

Leave a Reply to eija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *